Researchverpleegkundige Neurologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij momenteel verpleegkundige, maar toe aan een volgende uitdaging? En spreekt (wetenschappelijk) onderzoek en onderwijs jou aan?  Voor onze afdeling Neurologie zijn wij op zoek naar een researchverpleegkundige.

In het kort

• Je werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek en klinische trials
• Je hebt een sleutelpositie binnen de organisatie
• Je hebt contact met de patiënten en hun ouders
• En je werkt samen met diverse medische afdelingen binnen het LUMC  

Wat ga je doen?

Samen met onze huidige researchverpleegkundige werk je aan het voorbereiden, plannen en uitvoeren van (wetenschappelijk) onderzoek. Je plant en maakt afspraken met patiënten en hun ouders en de diverse medische afdelingen binnen het LUMC. Verder richt jij je op het waarborgen van een optimale lokale en externe logistiek met sponsoren, contract research organisaties, en laboratoria. Ook valt het toedienen van studiemedicatie, het afnemen van bloed en vragenlijsten en het verrichten van metingen onder jouw verantwoordelijkheid. De taak omvat daarnaast het implementeren van wetenschappelijke protocollen in de dagelijkse praktijk, het schrijven en uitvoeren van standard operating procedures en de samenwerking met onderzoeken die door promovendi worden verricht. Kortom, als researchverpleegkundige heb je een sleutelfunctie in de organisatie en het uitvoeren van klinische trials en ander patiëntgebonden wetenschappelijke onderzoeken. Ga jij deze uitdaging aan?

Wat vragen wij?

De researchverpleegkundige die wij zoeken heeft een hbo- werk- en denkniveau en een verpleegkundige opleiding afgerond. Je hebt ervaring en affiniteit met het werken met kinderen en je kunt zelfstandig bloedafnames en subcutane injecties bij kinderen verrichten. Daarnaast ben je in het bezit van een rijbewijs en auto (in geval van thuisbezoeken). Je hebt een opleiding in Good Clinical Practice of de bereidheid deze te verkrijgen gedurende je aanstelling. Verder heb je ervaring met het uitvoeren van klinisch wetenschappelijk onderzoek volgens GCP-richtlijnen en met betrekking tot het werken met elektronische case report forms. Ook heb je ervaring met het werken met Word, Excel en elektronische patiëntendossiers. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal. Je hebt organisatorische vaardigheden en kunt zelfstandig en nauwgezet plannen, werken en administreren. Tot slot heb je interesse voor wetenschappelijk onderzoek en affiniteit met het geven van training en onderwijs.

Meer informatie

De startdatum van deze functie is 1 juni 2019. Je werkdagen zijn van maandag tot en met donderdag. En indien je studieprotocol het vereist, is het mogelijk dat je incidenteel een andere dag werkt.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Als researchverpleegkundige maak je deel uit van het neuromusculaire onderzoeksteam op de afdeling Neurologie. Dit team bestaat uit twee researchverpleegkundigen (van wie er één dit jaar met pensioen gaat), een onderzoekscoördinator, vijf neurologen, promovendi en fysiotherapeuten. De afdeling Neurologie is een landelijk expertisecentrum voor patiënten met Duchenne en Becker spierdystrofie, myasthenia gravis, facioscapulohumerale spierdystrofie en inclusion body myositis. Wij streven ernaar onderzoek en zorg voor deze kwetsbare groepen zo goed mogelijk te integreren. Sinds 2016 is het LUMC onderdeel van het Duchenne Centrum Nederland. Binnen onze afdeling is er een multidisciplinaire polikliniek voor de zorg van zowel kinderen als volwassenen. Onze afdeling neemt deel aan een diverse internationale trials en onderzoeken bij patiënten met neuromusculaire aandoeningen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. E.H. Niks, Kinderneuroloog of prof. dr. J.J.G.M. Verschuuren, Neuroloog, afdeling Neurologie
071 526 21 97

Solliciteren