Researchanalist Immunohematologie en Bloedtransfusie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je nieuwsgierig naar het bestuderen van de werking van het immuunsysteem, zowel bij gezonde mensen als bij patiënten met immuun-gemedieerde ziekten, zoals de ziekte van Crohn, coeliakie of psoriasis? Houd je van het toepassen van de modernste analysemethoden? Dan is deze functie als researchanalist wellicht wat voor jou.

In het kort

• Je hebt een afgeronde HLO-opleiding richting biologie
• Je bent bekend met cellulair onderzoek
• Je hebt ervaring met celisolatie, celkweek en flowcytometrie
• Je beheerst de Engelse taal goed
• Je verricht onderzoek met diverse technieken en met de modernste apparatuur

Wat ga je doen?

Als researchanalist maak je gebruik van flow- en massacytometrie, immunohistochemie en cellulaire assays om het phenotype en de functie van immuuncellen te onderzoeken. Hiervoor maak je complexe antilichaampanels en houd je deze in stand. Je isoleert de cellen uit bloed en biopmateriaal van patiënten die lijden aan immuun-gemedieerde ziekten. Daarbij leer je hoe je datasets moet analyseren en interpreteren. Je ondersteunt hiermee de onderzoekers in de groep die van deze analyses afhankelijk zijn.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste kandidaat die de HLO-opleiding heeft afgerond, richting biologie. Je bent bekend met cellulair onderzoek en hebt ervaring met celisolatie, celkweek en flowcytometrie. Je beschikt over goede communicatievaardigheden, in zowel het Nederlands als het Engels.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd. Daarnaast behoren een medische keuring en het geven van een presentatie tot de procedure.

De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar, met uitzicht op verlenging tot maximaal vier jaar.

Inge Briaire

Inge Briaire - de Bruijn

'Uit de resultaten van vandaag, volgen de experimenten voor morgen'

Je werkplek

Je wordt aangesteld bij de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie (IHB) in de sectie Mucosale Immunologie. In deze sectie wordt onderzoek verricht naar het immuunsysteem in de darm en het disfunctioneren hiervan in gastro-intestinale aandoeningen, orgaantransplantatie en huidziekten. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de afdelingen Maag-, Darm- en Leverziekten, Kindergeneeskunde, Nierziekten en Huidziekten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om symposia bij te wonen, nieuwe technieken te leren en te leren hoe je labmanagementactiviteiten gebruikt.

prof. dr. Frits Koning, hoogleraar en groepsleider, afdeling IHB
071 526 66 73

Solliciteren