Postdoc/PhD-kandidaat Ziekenhuiskosten en Waardegedreven Zorg

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het LUMC zoekt voor de sectie Medische Besliskunde een onderzoeker naar het gebruik van ziekenhuiskosten bij medische besluitvorming binnen het kader van waardegedreven zorg. Ben jij de onderzoeker die wij zoeken?

In het kort

• Je bent gepromoveerd in (gezondheids)economie, health technology assessment, of vergelijkbaar
• Je kunt zowel PhD-kandidaat als postdoc aangesteld worden, afhankelijk van je achtergrond
• Je bent in staat om conceptueel na te denken over kosten en waardegedreven zorg
• Je analyseert en presenteert resultaten en schrijft publicaties
• Je werkt in een interdisciplinaire, academische en internationale setting 

Wat ga je doen?

Waardegedreven zorg (ook wel Value Based Health Care genoemd) is een hot topic in de zorg. Het doel is dat patiënten naar hun eigen maatstaven beter worden behandeld, tegen aanvaardbare kosten. Dit stelt nieuwe eisen aan hoe die kosten worden gekwantificeerd en hoe kosten worden gerelateerd aan uitkomsten. De afgelopen jaren zijn er technische stappen gezet om de financiële administratie hiervoor geschikt te maken. Maar het evalueren van kosten moet ook conceptueel opnieuw doordacht worden, bijvoorbeeld omdat kostenbesparingen in de praktijk anders toch tegenvallen, of omdat wat gunstig voor het ziekenhuis is niet automatisch ook in het belang is van maatschappij of patiënten. In dit onderzoek is dan ook ruimte voor jouw eigen ideeën. Daarnaast ben je ook praktisch betrokken bij het bruikbaar maken van kosten ten behoeve van medische besluitvorming. Word jij enthousiast van conceptuele vragen en wil jij werken in een interdisciplinair team van wetenschappers en zorgverleners? Solliciteer dan naar deze onderzoeksplek.

Wat vragen wij?

Om als postdoc aangesteld te worden ben je gepromoveerd in de (gezondheids)economie, health technology assessment, of een soortgelijk gebied. Ben je niet gepromoveerd, maar heb je wel overtuigende onderzoekskwaliteiten en ervaring in een relevante richting? Dan kun je ook solliciteren en aangesteld worden als PhD-kandidaat. Verder ben je een heldere denker, nieuwsgierig, initiatiefrijk, organisatorisch sterk en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels en zowel mondeling als schriftelijk. Bovenal heb je hart voor verbetering van de kwaliteit van zorg.

Meer informatie

Afhankelijk van je achtergrond word je voor drie of vier jaar aangesteld en ingeschaald in schaal Pro (maximaal €3.103,- bruto per maand) of schaal 10 (maximaal €4.481,- bruto per maand).
Je krijgt in eerste instantie een proeftijdaanstelling voor één jaar.
Indien je aangesteld wordt als postdoc, krijg je ook een meer verantwoordelijkheid binnen je rol en verwachten we een hoge mate van zelfstandigheid.
Referenties kunnen worden opgevraagd. 

Lisanne Blauw, postdoc

Lisanne Blauw, postdoc

“Ik maak gebruik van technologische innovaties om klinische problemen op te lossen.”

Je werkplek

De sectie Medische Besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC is een interdisciplinaire onderzoeksafdeling. Gezondheidswetenschappers, psychologen, economen en artsen houden zich hier bezig met de analyse en ondersteuning van medische besluitvorming. Het huidige onderzoeksproject maakt deel uit van een groter project ‘Waardegedreven Zorg’ van het LUMC. Je werkt daarom samen met verschillende afdelingen van het LUMC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: Wilbert van den Hout, gezondheidseconoom, Biomedical Data Science – Medische Besliskunde
071 526 45 77

Solliciteren