Poliklinisch Verpleegkundige/Onderzoeksmedewerker Nierziekten

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij een verpleegkundige en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Wil jij meewerken aan baanbrekende studies op het gebied van nierziekten? Wij zoeken bij de Polikliniek Nierziekten een (onderzoeks)verpleegkundige die onder meer verantwoordelijk is voor de zorg voor patiënten die aan nieuwe onderzoeken meewerken.  

In het kort

• Je bent een verpleegkundige met hbo-niveau
• Je hebt affiniteit met auto-immuunziekten
• Enerzijds ben je verantwoordelijk voor de zorg voor de patiënt
• Anderzijds verzamel je zelf data om de studie tot een goed resultaat te brengen 

Wat ga je doen?

Wij bieden jou een unieke kans om deel te worden van het Expertisecentrum voor Lupus-, Vasculitis- en Complement-gemedieerde Systeemziekten (LuVaCs) van het LUMC. Het LuVaCs is onderdeel van de polikliniek Nierziekten en is sterk in ontwikkeling. Je werkt hier aan nieuwe studies en met een complexe patiëntengroep. Als (onderzoeks-)verpleegkundige houd je je enerzijds bezig met het ondersteunen en coördineren van de poliklinische zorg voor patiënten met complexe auto-immuunziekten. Je bent hierbij het aanspreekpunt voor patiënten en behandelaars en je bent onderdeel van het multidisciplinaire team. Je hebt korte lijnen met de patiënt, draait je eigen spreekuur en plant onderzoeken in. Ook heb je een regionale coördinatiefunctie voor verwijzingen van patiënten naar het LUMC en het regionale overleg. Anderzijds draag je bij aan de studies die plaatsvinden in het LuVaCs expertisecentrum. Deze studies met patiënten duren gemiddeld één a twee jaar. Je moet hierbij goed kunnen inspringen op wisselende resultaten en je blijft gedurende de studie het aanspreekpunt voor de patiënt. Je verzamelt zelf de data die nodig is voor de studie en bent daarbij ook verantwoordelijk voor de documentatie, rapportage en logistieke ondersteuning van het onderzoek.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze verpleegkundige met een hbo-diploma die wil bijdragen aan topklinische zorg en wetenschap die het expertisecentrum levert. Je bent een goede coördinator en kunt zowel zelfstandig als in een team werken en dingen aanpakken. Je hebt affiniteit met systemische auto-immuunziekten en specifiek met de patiëntengroep waarmee het centrum werkt en een brede samenwerking met verschillende medische disciplines. Je bent nauwkeurig en toegewijd om het wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen. Daarnaast ben je nauwkeurig en handig met Excel, Hix overige datasystemen. Je bent bereid om het BROK (Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers) certificaat te behalen. Als je over goede communicatieve vaardigheden beschikt, dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Op termijn is het mogelijk om door te groeien naar de functie van researchverpleegkundige. Het salaris is in dit geval afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal €3.508,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 8, CAO UMC).  

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

In het LUMC is de multidisciplinaire, poliklinische zorg voor patiënten met complexe auto-immuunziekten georganiseerd in het LuVaCs expertisecentrum, dat onderdeel is van de afdeling Nierziekten (www.lumc.nl/org/luvacs). De zorg is zowel inhoudelijk als logistiek uitdagend en er wordt veel klinisch onderzoek gedaan bij deze groep patiënten. Een van de speerpunten van het expertisecentrum is het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe behandelstrategieën voor patiënten met een ernstige vorm van auto-immuungemedieerde glomerulonefritis in het kader van systemische lupus erytematosus (SLE), ANCA-geassocieerde vaculitus (AAV) of complement-gerelateerde ziekten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Sabrina Hendriksen, manager polikliniek Nierziekten / klinisch researcher Interne Geneeskunde
071 526 28 40

Solliciteren