Laboratorium Manager Klinische Farmacie en Toxicologie

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Het Klinisch Farmaceutisch Laboratorium (KFL) is op zoek naar een nieuwe Laboratorium Manager. Zoek je een uitdagende leidinggevende rol in een groot laboratorium in een ambitieuze en vernieuwende organisatie? Dan is dit misschien wel de functie voor jou.

In het kort

• Je geeft leiding aan een team van zestien analisten
• Je vertaalt het jaarplan naar het beleid en de activiteiten op de sectie KFL
• Je levert een belangrijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers
• Je draagt zorg voor kwaliteit, professionaliteit en klantgerichtheid

Wat ga je doen?

Binnen het klinisch farmaceutisch laboratorium geef je leiding aan een team van zestien analisten. Samen met de wetenschappelijke staf van de sectie KFL vertaal je de activiteiten van het jaarplan naar het beleid en de activiteiten op de sectie. Je voert jaar- en verzuimgesprekken, levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de medewerkers op lange termijn en ziet toe op opleiden en inwerken van medewerkers. Je zorgt dat alle werkzaamheden goed en efficiënt volgens planning verlopen. Je motiveert en inspireert het team, versterkt de saamhorigheid en bevordert de teamgeest. Daarbij bevorder je zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Samen met het sectiehoofd, de ziekenhuisapothekers en de analisten geef je vorm aan de verdere ontwikkeling van het laboratorium. Je draagt zorg voor kwaliteit, professionaliteit en klantgerichtheid. Tot slot neem je ook deel aan afdeling overstijgende vergaderingen en werkgroepen.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in analytische chemie of management en beschikt over ruime ervaring als leidinggevende. Je kunt goed plannen en organiseren, bent resultaatgericht en beschikt over uitstekende leiderschapskwaliteiten. Ook kun je goed luisteren en ben je in staat om mensen te verbinden en te motiveren. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent ambitieus en vindt het leuk om voorop te lopen in nieuwe ontwikkelingen. Bij voorkeur heb je ervaring met het werken in een laboratorium of farmaceutisch bedrijf en heb je inzicht in kwaliteitsnormen en richtlijnen zoals GMP en ISO15189, maar dit is geen vereiste. Ben je daarbij organisatiesensitief, besluitvaardig en stel je de juiste prioriteiten? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.  

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Julia Mangione en Johan Stienstra

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De sectie KFL is onderdeel van de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT). De KFT is een ambitieuze academische ziekenhuisapotheek. In totaal werken er circa tweehonderd medewerkers. De afdeling is verdeeld in vier secties: Farmaceutische Patiëntenzorg, Poliklinische Apotheek, Bereidingen en het Klinisch Farmaceutisch Laboratorium. Als teamhoofd KFL val je onder het sectiehoofd KFL. Het Klinisch Farmaceutisch Laboratorium is zeer modern, goed uitgerust en bedrijft alle facetten van geneesmiddel-gerelateerd laboratoriumonderzoek. Hiertoe voldoet het laboratorium aan zowel GMP als ISO15189. Het laboratorium onderscheidt zich door het uitvoeren van farmacogenetische analyses, de kwaliteitscontrole van innovatieve geneesmiddelen (peptiden, celtherapieproducten) en intensieve betrokkenheid bij de therapeutic drug monitoring van transplantatie patiënten. Naast patiëntenzorg speelt wetenschappelijk onderzoek in het onderzoeksprogramma ‘Personalised Therapeutics’ een belangrijke rol.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Jesse Swen, sectiehoofd, KFT
071 529 81 50
j.j.swen@lumc.nl

Solliciteren