Kwaliteitsfunctionaris Hematologie

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Spreekt het jou aan om te werken binnen het veld van stamceltransplantatie waarbij alle aspecten aan bod komen, variërend van patiënten met een hematologische aandoening, gezonde donoren tot de bewerking van celproducten? Houd je ervan om kwaliteitsaspecten in de zorg uit te dragen, toe te passen en het kwaliteitssysteem te onderhouden? En streef jij continu naar verbetering? Wie weet ben jij de kwaliteitsfunctionaris voor onze afdeling Hematologie!

In het kort

• Je hebt intensief contact met alle disciplines van het stamceltransplantatieprogramma
• Je bent de spil in het beheer van het kwaliteitssysteem
• Je beschikt over aantoonbare ervaring in het werken met kwaliteitssystemen
• Een van jouw sterke kanten is jouw overtuigingskracht
• Daarnaast beheers je de Engelse taal goed 

Wat ga je doen?

Als kwaliteitsfunctionaris heb je intensief contact met alle disciplines van het stamceltransplantatieprogramma. Je bent de spil in het beheer van het kwaliteitssysteem, dat moet voldoen aan de nieuwste JACIE-standaarden en Europese richtlijnen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het documentbeheersysteem, organiseer en evalueer je in- en externe audits, coördineer je de dataverzameling die nodig is voor de uitkomstbesprekingen en bewaak je de analyses en voortgang naar aanleiding van geregistreerde meldingen. Ook ben je proactief in het onderhouden van contacten met alle relevante partners en initieer je nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit om te blijven voldoen aan de normen en regelgeving.

Wat vragen wij?

Voor deze functie beschik je over minimaal hbo-werk- en denkniveau en heb je, bij voorkeur, een (bio)medische achtergrond met het liefst werkervaring binnen de hematologie. Je kunt zelfstandig en proactief te werk gaan en bent gestructureerd en analytisch. Daarnaast heb je aantoonbaar ervaring en educatie gehad in het werken met kwaliteitssystemen. Het is een pre als je kennis hebt van JACIE, relevante wet- en regelgeving en kwaliteitsborgsystemen. Ben je ook betrokken, beschik je over overtuigingskracht en beheers je de Engelse taal goed? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Op onze klinische afdeling Hematologie worden patiënten behandeld met allogene en autologe stamceltransplantatie. Er is een grote hemaferese-unit waarbij zowel verwante als onverwante donoren hun stamcellen doneren. Daarnaast is het LUMC ook een centrum voor beenmergdonatie. De celproducten worden vervolgens bewerkt op het stamcellaboratorium om te worden uitgegeven in de kliniek of overgedragen voor transport naar patiënten elders. Er is een nauwe samenwerking met de stichting Matchis (nationale stamceldonorbank).

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: C.S. Ootjers, Hematoloog-internist
071 5296405

Solliciteren