Internist-vasculair Geneeskundige/ Internist-hematoloog

Medisch & klinisch

De functie

Bent u een internist met uitgesproken interesse in afwijkingen van bloedvaten en bloedstolling en ziet u complexe bloedstollingsafwijkingen als een uitdagende puzzel? Wilt u graag optimale patiëntenzorg voor patiënten met stollingsstoornissen, vasculaire aandoeningen of een verhoogd risico daarop combineren met een wetenschappelijke carrière? Dan bent u de kandidaat waar we naar zoeken.    

In het kort

• U werkt op de subafdeling Trombose en Hemostase
• Een belangrijk onderdeel van uw werk is de zorg voor onze patiënten van het Hemofiliebehandelcentrum
• U zet zich in voor klinisch en translationeel wetenschappelijk onderzoek
• En geeft onderwijs aan onder andere internisten in opleiding

Wat zijn de werkzaamheden?

Als internist richt u zich op de patiëntenzorg op de polikliniek Vasculaire Geneeskunde, Trombose en Hemostase. Een belangrijk onderdeel van uw werk is de zorg voor onze patiënten van het Hemofiliebehandelcentrum. Hier worden onze patiënten behandeld met hemofilie (erfelijk of verworven), de ziekte van Von Willebrand en andere (erfelijke) afwijkingen van de bloedstolling. Aangezien wij een Universitair Medisch Centrum zijn, betekent dit dat u als internist meewerkt aan klinisch en translationeel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van stollingsziekten en bloedingen in het algemeen. Ook geeft u onderwijs aan onder andere internisten in opleiding tot differentiatie vasculaire geneeskunde en hematologie. Daarnaast neemt u deel aan zorgtaken voor de hoofdafdeling Interne Geneeskunde, met name de acute zorg op de afdeling Acute Opname. U participeert in diensten voor de afdeling Interne Geneeskunde en de subafdeling Trombose en Hemostase.

Wat vragen wij?

U bent momenteel internist-vasculair geneeskundige of internist-hematoloog. Ook kandidaten die hun opleiding bijna afronden, nodigen wij graag uit om te solliciteren. Indien u momenteel internist-hematoloog bent is het belangrijk dat u bereid bent om de opleiding tot de differentiatie vasculaire geneeskunde te volgen. U bent gepromoveerd en zelfstandig wetenschappelijk onderzoeker met ervaring in klinisch onderzoek. Verder is het van belang dat u ervaring heeft met de behandeling van hemofilie, ziekte van Von Willebrand en aanverwante hemostasestoornissen. U heeft een uitgesproken academische interesse en bent een ambitieuze kandidaat die bij voorkeur in het bezit is van een BKO en BROK certificaat of gemotiveerd is deze snel na aanstelling te behalen.

Meer informatie

Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en is conform schaal UMS, CAO UMC.

Voor deze functie vragen wij minimaal twee referenties op.

Ingrid Jazet

Ingrid Jazet

‘Als internist moet je een Sherlock Holmes in je hebben’

De werkplek

De subafdeling Trombose en Hemostase maakt deel uit van de hoofdafdeling Interne Geneeskunde (HAIG). Binnen de HAIG wordt samengewerkt door de subafdelingen Nierziekten, Endocrinologie, Trombose en Hemostase, Ouderengeneeskunde en Acute Geneeskunde. De subafdeling Trombose en Hemostase is verantwoordelijk voor de diagnostiek en behandeling van patiënten met vasculaire aandoeningen of een verhoogd risico daarop. Daarnaast is de subafdeling binnen het hemofiliebehandelcentrum verantwoordelijk voor de zorg voor patiënten met hemofilie en aanverwante aandoeningen. Het expertisecentrum voor hemofilie en aanverwante aandoeningen LUMC-Hagaziekenhuis is het gezamenlijk behandelcentrum van het LUMC en het Hagaziekenhuis dat door de NFU en VWS erkend is als expertisecentrum voor de behandeling van hemofilie A, hemofilie B en de ziekte van Von Willebrand. Binnen de subafdeling Trombose en Hemostase wordt zowel klinisch, translationeel als fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verricht op gebied van trombose en bloedingsziekten.

Carrière in het LUMC

Bij ons krijgt u de ruimte om uw eigen klinisch wetenschappelijke onderzoekslijn op het gebied van bloedingsziekten en bloedingen in het algemeen te ontwikkelen. Verder faciliteert het LUMC u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Jeroen Eikenboom, internist, afdeling Interne Geneeskunde
071 529 9 614

Solliciteren