Datamanager Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Ben jij een zeer nauwkeurige datamanager, die cijfermatig inzicht combineert met (medische) kennis van zorg? Heb je daarnaast kennis van HIX en ProMISe én ben je bekend met het zorgtraject van stamceltransplantatie (SCT)? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

• Je komt te werken bij het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ)
• Je verzamelt en deelt patiënt-, diagnose-, SCT- en follow-up-gegevens
• Ook maak je in samenwerking met de SCT-artsen kwartaal- en jaarverslagen
• Bovendien ben je deels verantwoordelijk voor de financiële administratie
• Je werkt volgens de JACIE-standaard

Wat ga je doen?

Als datamanager verzamel je patiënt-, diagnose-, SCT- en follow-up-gegevens uit het elektronisch patiëntendossier (HiX) voor de European Society for Blood and Marrow Transplantation (EBMT) registry, volgens JACIE-standards. Deze informatie wordt in de EBMT ProMise database en andere internationale, met de EBMT samenwerkende, registers ingevuld. Verder ben je verantwoordelijk voor het opvragen van data uit diverse databases. Je ondersteunt bij dataverzameling voor EBMT-projecten en levert relevante follow-updata aan de (inter)nationale donorregisters. Ook maak je als datamanager in samenwerking met de SCT-artsen kwartaal- en jaarverslagen. Je doet dit ook volgens JACIE-standards, die gebruikt worden om de kwaliteit van het SCT-programma te waarborgen en waar nodig te verbeteren. Tot slot ben je verantwoordelijk voor correcte financiële afwikkeling van het zorgtraject stamceltransplantatie naar de financiële administratie.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige collega die beschikt over mbo/hbo-werk- en denkniveau in een medische richting. Aantoonbaar ervaring met Excel, Access, HIX, ProMISe of andere databestanden is noodzakelijk. In het SCT-programma vervul je als datamanager een essentiële rol. Kennis van het SCT-zorgtraject en bijbehorende terminologie in het Nederlands en Engels is daarom vereist. Tot slot ben je zeer nauwkeurig en een echte teamplayer.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Je komt te werken bij het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC op de subafdeling Stamceltransplantatie. Het WAKZ is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Ons kinderziekenhuis bestaat uit verschillende verpleegafdelingen, een afdeling voor dagverpleging en de polikliniek. Om de medische kennis en behandelingsmogelijkheden te vergroten wordt er veel (klinisch) onderzoek uitgevoerd. De behandeling van kinderen die een SCT-traject moeten ondergaan wordt verzorgd door het programma voor stamceltransplantatie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: de heer prof. dr. A.C. Lankester, hoofd stamceltransplantatie, Kindergeneeskunde
071 526 28 24

Solliciteren