Analist (Stam)celbiologie

Medisch & klinisch

Je functie

Binnen de afdeling Interne Geneeskunde zijn we op zoek naar een researchanalist voor het ‘Organ on-a-chip’- programma van de groep Vasculaire Biologie. Kom jij ons team versterken?

In het kort

• Je gaat aan de slag op de afdeling Interne geneeskunde (Nierziekten)
• Je hebt affiniteit met stam- en celbiologisch onderzoek binnen de regeneratieve geneeskunde
• Je werkt mee aan een onderzoek naar de ontwikkeling van een in vitro model humane pericyt-gestabiliseerde capillairen
• Je werkt in een interdisciplinaire, academische setting

Wat ga je doen?

Als analist werk je mee aan een onderzoeksproject gericht op de ontwikkeling van een in vitro model voor humane pericyt-gestabiliseerde capillairen. Het lange termijndoel van dit project is het in kaart brengen van de pathofysiologie van microvasculaire ziekten. Je maakt als analist gebruik van differentiatieprotocollen voor humane  ‘induced pluripotent stem cells’ (hiPSC). Ook gebruik je diverse (cel)biologische -/celkweektechnieken, zoals massaspectrometrie en immunohistochemische kleuringen. Bovendien werk je ook met beeldanalyseapparatuur en relevante onderzoeksoftware. Je werkt verkregen data uit je onderzoek uit, interpreteert de resultaten en communiceert met je team over je bevindingen.

Wat vragen wij?

De researchanalist die wij zoeken heeft een relevante hbo-opleiding afgerond en aantoonbaar interesse in stam- en celbiologisch onderzoek binnen de regeneratieve geneeskunde. Bij voorkeur heb je ervaring met celkweektechnieken, in het bijzonder met behulp van stamcelculturen zoals iPSC. Daarnaast beschik je over ervaring met moleculair genetische technieken en immunologische analysetechnieken, zoals immunohistochemische kleuringen. Affiniteit met ‘state of the art high-content’ beeldanalyseapparatuur en bijbehorende softwareprogramma’s strekt tot aanbeveling. Je bent precies, stressbestendig, flexibel en resultaatgericht. Je kunt zelfstandig werken, maar beseft dat goed onderzoek uiteindelijk vrijwel altijd het resultaat is van een goede samenwerking. Tenslotte is het voor deze functie van belang dat je de Engelse taal goed beheerst.

Meer informatie

Meer informatie over het Einthoven Laboratorium lees je hier: http://www.einthovenlaboratory.com/

Financiering voor dit project is aanwezig voor één jaar. Toch zijn er bij goed functioneren vaak mogelijkheden om binnen de afdeling te blijven.

Het project wordt financieel ondersteund door een TKI-LSH-subsidie in het kader van het Health Holland ‘Organ on-a-Chip Showcase Program’ en uitgevoerd in nauwe samenwerking met het ‘Leiden Academic Center for Drug Research’ en de Leidse biotechnologie bedrijven Mimetas en Ncardia.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het onderzoek wordt uitgevoerd binnen de onderzoeksgroep Vasculaire Nefrologie van prof. Anton Jan van Zonneveld (afdeling Interne Geneeskunde) die deel uitmaakt van het Einthoven Laboratorium voor vasculaire en regeneratieve geneeskunde. De groep onderzoekt in het bijzonder de verschillende (post-transcriptionele) processen die betrokken zijn bij ziekten die geassocieerd zijn met het verlies van de kleine bloedvaatjes van het lichaam, zoals diabetische nefropathie of hartfalen. De afdeling Nierziekten maakt onderdeel uit van de afdeling Interne Geneeskunde, waar naast onderwijs en klinische taken op het gebied van onder andere nierziekten, endocrinologie en thrombose en hemostase, veel (pre-)klinisch onderzoek wordt verricht op internationaal niveau.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Prof. dr. Anton Jan van Zonneveld, hoogleraar Interne Geneeskunde
071 526 51 96

Solliciteren