Ziekenhuisapotheker

Medisch & klinisch

Je functie

Voor de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie zoeken wij een ambitieuze ziekenhuisapotheker met een sterke affiniteit voor patiëntenzorg, geneesmiddelenlogistiek en onderzoeksmedicatie. Herken jij jezelf hierin? Dan verwelkomen we je graag!

In het kort

• Je bent verantwoordelijk voor de geneesmiddelenlogistiek voor het gehele LUMC
• Ook draag je zorg voor het klinisch geneesmiddelen onderzoek dat binnen het LUMC wordt uitgevoerd
• Je participeert actief in multidisciplinair overleg en patiëntvisites
• Je draait mee met de dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten

Wat ga je doen?

Als ziekenhuisapotheker binnen de sectie Farmaceutische Patiëntenzorg geef je mede invulling aan onze hoogwaardige farmaceutische zorg. Je werkt in een dynamische werkomgeving in een ziekenhuis dat je in staat stelt je eigen ambities verder te ontwikkelen. Je maakt deel uit van een hecht team en draagt bij aan de continue verbetering van de logistiek van geneesmiddelen voor klinische patiënten. Als eindverantwoordelijk apotheker voor geneesmiddelonderzoek ben je direct betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe formuleringen die worden toegepast in klinisch onderzoek. Je participeert in zowel de dagdiensten van de klinische farmacie als de avond-, nacht- en weekenddiensten. Directe betrokkenheid bij multidisciplinair overleg (MDO) en patiëntenvisites vinden we erg belangrijk.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een ziekenhuisapotheker die bij voorkeur ervaring heeft in een ziekenhuisapotheek of recent geregistreerd is als ziekenhuisapotheker en zich verder bij ons wilt ontwikkelen. Als je gepromoveerd bent is dat een pre. Belangrijk is dat je ambitieus, zelfstandig, stressbestendig en flexibel bent en verantwoordelijkheid neemt voor je taken. Je komt zelf met nieuwe initiatieven en weet deze ook tot uitvoering te brengen. Daarnaast beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Verder kun je goed in teamverband werken en heb je een behulpzame en proactieve instelling. Je hebt humor, bent creatief en weet de verschillende sterke eigenschappen van het team bij elkaar te brengen en aan te vullen. Je beschikt over een visie op de rol van de geneesmiddellogistiek in het ziekenhuis en weet daarin op een doelmatige wijze samen te werken en te communiceren met diverse collega’s (van logistiek medewerker tot hoogleraar) in een grote ambitieuze ziekenhuisorganisatie. Je hebt ervaring met het introduceren van veranderingen en weet inhoud te verbinden met de bedrijfsvoering en de praktijk. Daarnaast ben je geïnteresseerd in onderzoek en onderwijs, waar je ook al de nodige ervaring in hebt.

Meer informatie

Bij voorkeur start je per 1 juni bij ons op de afdeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De sectie Farmaceutische Patiëntenzorg maakt onderdeel uit van de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT). De KFT houdt zich bezig met het verzorgen en waarborgen van een effectieve, veilige en doelmatige farmacotherapie voor patiënten die worden behandeld in het LUMC en, indien de behandeling door het LUMC wordt begeleid of is geïnitieerd, tevens daarbuiten, het verlenen van specialistische farmaceutische patiëntenzorg in het kader van farmacotherapie en klinische toxicologie en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van ‘personalized therapeutics’ en ‘pharmaceutical care’. Daarnaast begeleiden en faciliteren we translationeel en klinisch geneesmiddelenonderzoek ten behoeve van het Center for Human Drug Research (CHDR) en  het Leiden Academic Center for Drug Research (LACDR). Ook coördineren en verzorgen we onderwijs over (ziekenhuis)farmacie, geneesmiddelen, klinische farmacologie, farmacotherapie en geneesmiddelentoxicologie, onder andere bij de bachelor Biofarmaceutische Wetenschappen en de master Farmacie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Kim Gombert-Handoko, ziekenhuisapotheker/sectiehoofd, afdeling Farmaceutische Patiëntenzorg  
071 526 27 90
e-mail: K.B.Gombert-Handoko@lumc.nl

Solliciteren