Video-ontwikkelaar

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Wil je jouw creativiteit inzetten om ons onderwijs te verbeteren? Dat kan! Binnen het Onderwijs Expertise Centrum (OEC) zijn wij op zoek naar een video-ontwikkelaar.

In het kort

• Het verbeteren en vernieuwen van onderwijs doen we via het blended learning programma
• Hierbij maken we een mix van online en offline onderwijs
• Kennisclips en e-learningmodules zijn hier belangrijke onderdelen van
• Van het schrijven van scripts tot de montage: jij bent verantwoordelijk voor het gehele proces 

Wat ga je doen?

Binnen het LUMC Onderwijs zijn we onlangs gestart met een grootschalig blended learning programma: het verbeteren en vernieuwen van onderwijs door het aanbieden van een optimale mix van online en offline onderwijs. Met blended learning willen we leren nog efficiënter, effectiever en interessanter maken voor zowel docenten als studenten. Videoproducties zoals kennisclips zijn vaak onderdeel van een goede ‘blend’. Als video-ontwikkelaar richt jij je op de videocontent die geproduceerd moet worden. Je bent verantwoordelijk voor het gehele project en zorgt voor een goede opdrachtformulering en planning. Vervolgens neem jij de regie over de ontwikkeling, van het schrijven van het script tot en met de montage. Je voert zelf een groot deel van het werk uit. Ook train en begeleid je docenten die graag zelf aan de slag willen met bijvoorbeeld het opnemen van een screencast. Naast het produceren van video’s ondersteun je het team van directe collega’s bij het ontwikkelen van e-learningmodules. Je werkt nauw samen met onderwijskundigen en met je opdrachtgevers: artsen en verpleegkundigen in hun rol als docent.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een creatieve en zelfstandige collega met een relevante hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van Multimedia. Je hebt ervaring met videoproductie en het maken van kennisclips. Je werkt projectmatig en kunt goed plannen en organiseren. Als je ook ervaring en/of interesse hebt in 360-graden video is dat een plus. Onze grafisch vormgever werkt met Premiere pro en Adobe After Effects; het is dus handig als je daar ook bekend mee bent. Mocht je de voorkeur geven aan andere software dan is dat ook mogelijk, want het gaat erom dat je je creativiteit goed kun inzetten. Tenslotte is het een pre als je voor het ontwikkelen van e-learnings kennis hebt van Articulate Storyline.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.
Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je ook contact opnemen met de heer Peter de Jong, coördinator ICTO-groep, afdeling Onderwijs Expertise Centrum, telefoon 071 526 83 62.
Het kan in jouw voordeel werken als je een door jou geproduceerd filmpje of een kort filmpje waarin je jezelf voorstelt aan je sollicitatie toevoegt.
In verband met de vakantieperiode verwachten we de uitnodigen voor de eerste selectieronde eind augustus te kunnen versturen.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het OEC ondersteunt en adviseert de onderwijs- en opleidingsafdelingen met expertise en kennis op het vlak van onderwijs, onderwijsontwikkeling, docentprofessionalisering, de toepassing van technologie in het onderwijs (ICTO), toetsing en evaluatie en wetenschappelijke communicatie. Ook verricht het OEC onderzoek naar onderwijs. Er werken 40 medewerkers en een aantal studentassistenten. Als video-ontwikkelaar kom je te werken in het ICTO-team: hier werken collega’s samen op het gebied van blended learning, learning management systemen en grafische vormgeving ten behoeve van onderwijsapplicaties.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Marchien de Mooij, hoofd Onderwijs Expertise Centrum
071 526 86 07

Solliciteren