Verpleegkundige Spoedeisende Hulp in opleiding

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Op de Spoedeisende Hulp verveel je je geen moment. Je shift begint en de spoedlijn staat roodgloeiend. Zodra een patiënt binnenkomt doe jij, als SEH-verpleegkundige, de eerste controles. Spreekt dit werk jou aan en heb jij momenteel je hbo- of mbo-V diploma? Dan kan jij de verpleegkundige zijn die wij in 2020 opleiden tot gespecialiseerd SEH-verpleegkundige.  

In het kort

• Tijdens de opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt
• Je combineert werken en leren
• Je leert op gestructureerde wijze patiënten te onderzoeken en prioriteiten te stellen
• En dit mag je direct in de praktijk uitvoeren

Wat ga je doen?

Het werk op de SEH is complex en divers. Je werkt met patiënten van jong tot oud met vaak een acuut geneeskundig probleem. Tijdens de vervolgopleiding Spoedeisende Hulp verpleegkunde leer je op gestructureerde wijze de patiënt te onderzoeken om vervolgens de acute zorgvraag goed in te schatten. Je leert hierbij te prioriteren en de vereiste interventies uit te voeren. Tijdens deze opleiding combineer je het leren met werken, waardoor je de theorie direct in de praktijk kunt uitvoeren. De SEH-opleiding start medio 2020 en duurt 18 maanden. De opleiding bestaat uit verschillende leerperiodes. Het grootste deel van de praktische opleiding volg je op de Spoedeisende Hulp. Het theoretisch deel volg je, door middel van competentiegericht onderwijs, bij ons opleidingsinstituut Educatie Zorgsector. En naast het werken op de Spoedeisende Hulp loop je stages op de Cardiac Care, de Intensive Care en ambulance.

Wat vragen wij?

Voor deze functie voldoe je tenminste aan de opleidingseis van hbo-V of mbo-V/A-diploma en je bent BIG geregistreerd. Daarnaast ben je leergierig en gedreven om je kennis en vaardigheden te verrijken. Je bent positief ingesteld, kunt goed omgaan met stressvolle situaties en beschikt over een behoorlijke mate van zelfkennis. Je kunt naast zelfstandig werken ook goed in teamverband functioneren. En je bent servicegericht naar patiënt, familie en de verschillende disciplines waar je mee samenwerkt.

Meer informatie

Op de website van onze opleidingsinstituut Educatie Zorgsector staat meer inhoudelijke informatie over de SEH-opleiding: https://opleidingenlumc.nl/pages/EZ/Activiteit?postid=37940
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 19.  

Linda Hatzihristodulu

‘De diversiteit en complexiteit op de SEH, is wat mij aantrekt’

Je werkplek

De afdeling Spoedeisende Hulp is een dynamische afdeling met een groot team van SEH-verpleegkundigen, SEH-artsen, physician assistants en ondersteunend personeel. Onze afdeling is in beweging en zich aan het voorbereiden op de toekomst. Een toekomst waarin - samen met het multidisciplinaire team - verpleegkundigen  werken aan het verbeteren van de afdeling door middel van advanced triage en het gebruik van low-care en high-care.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Zo kun je in de toekomst als SEH-verpleegkundige aanvullende (verkorte) opleidingen volgen waarbij je uiteindelijk afwisselend op de Spoedeisende Hulp en Intensive Care of bij de ambulance werkt.

Contact: Neely van Os, manager SEH
071 529 66 87

Solliciteren