Verpleegkundig Consulent Radiotherapie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Voor de afdeling Radiotherapie zijn wij op zoek naar een verpleegkundig consulent. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren, coördineren en bewaken van de kwaliteit van de verpleegkundige zorg op onze afdeling. Voel jij je aangesproken? Dan is deze vacature wellicht jou op het lijf geschreven.

In het kort

• Je hebt ervaring of affiniteit met oncologische zorg en zorglogistiek
• Je bent op onze afdeling het aanspreekpunt voor onze patiënten en hun naasten
• Ook ben jij een belangrijke schakel tussen onze patiënten en de zorgverleners
• Je stelt verpleegkundige plannen op en voert deze deels zelf uit

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig consulent stel je voor patiënten een verpleegkundig plan op. Dit doe je aan de hand van de indicatie en consult (aanmelding) van de arts. Je voert zelfstandig verpleegkundige zorg uit, zoals verpleegkundige anamnese, lichamelijk onderzoek en behandeling, waaronder wondverzorging. Ook ben je verantwoordelijk voor het voorschrijven van verbandmateriaal, het geven van advies over medicatie en geef je verpleegkundig advies over beweging, voeding en ontspanning. Je informeert onze patiënten en hun naasten over de behandeling met radiotherapie en/of chemotherapie. Belangrijk is ook dat je de effecten in psychosociale toestand registreert en hier direct op anticipeert. Je treedt op bij veranderingen in gezondheid, ook wanneer dit niet geprotocolleerd is, en je koppelt dit actief terug aan de behandelend arts. Daarnaast speel jij een belangrijke rol in het coördineren van de zorg tussen zorgverleners en patiënten, zowel binnen als buiten de eigen discipline en organisatie. Dit betekent onder andere dat je contact onderhoudt met de radiotherapeuten, internist-oncologen, diëtisten, maatschappelijk werk, pijnconsulent, mammacare-verpleegkundigen, apotheek en/of de mondhygiënistes.

Wat vragen wij?

We zoeken voor deze functie een enthousiaste collega met minimaal een hbo-V diploma. Bij voorkeur heb je je kennis uitgebreid met een oncologieopleiding of heb je affiniteit met oncologische zorg en zorglogistiek. Als verpleegkundig consulent dien je servicegericht te werken en communicatief vaardig te zijn, aangezien je nauw contact onderhoudt met patiënten, naasten en verschillende disciplines. Verder is het belangrijk dat je leergierig, flexibel en stressbestendig bent. En dat je zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend functioneert.

Meer informatie

Je werktijden zijn tussen 08.00-17.30 uur en je draait in principe geen weekend- of avonddiensten. 

Voor vragen over de werkzaamheden van de verpleegkundig consulent bij de zorgpost kun je contact opnemen met de Zorgpost Radiotherapie, telefoon 071 526 43 84/ 071 529 79 48. Voor overige vragen kun je contact opnemen met mevrouw drs. M.D. Behrendt, hoofd bedrijfsvoering, afdeling Radiotherapie.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Radiotherapie van het LUMC biedt de best mogelijke radiotherapeutische zorg in de regio. Door de synergie van de kerntaken patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs leveren wij een belangrijke bijdrage aan internationaal maatschappelijk verantwoord oncologisch onderzoek, oncologische zorg en het opleiden van hooggekwalificeerd personeel. Op de afdeling werken meerdere disciplines variërend van radiotherapeut-oncologen tot radiotherapeutisch laboranten. De zorgpost biedt een unieke omgeving voor een verpleegkundige om vanuit haar oncologische kennis ondersteuning te bieden aan patiënten die een radiotherapeutische behandeling krijgen.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

drs. Myra, hoofd bedrijfsvoering, afdeling Radiotherapie
071 529 65 96

Solliciteren