Verpleegkundige in opleiding tot specialist (VIOS)

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij verpleegkundige en wil je graag specialist worden? Ga jij oplossingsgericht en vol passie aan het werk om de beste zorg te leveren aan patiënten? Dan ben je bij de afdeling Longziekten aan het juiste adres! Kom jij ons team versterken?

In het kort

• Je hebt een afgeronde opleiding HBO Verpleegkunde en bent BIG-geregistreerd
• Je start als verpleegkundig consulent met de intentie om dit na één jaar om te zetten naar een opleidingsaanstelling
• Je beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden
• Je coördineert het zorgproces rondom de patiënt
• Je groeit naar de rol van zelfstandig behandelaar en krijgt de bevoegdheid om medicatie voor te schrijven

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig specialist in opleiding (i.o.) ben je een onmisbare schakel in de zorg voor patiënten met Interstitiële Longziekten (ILD). Je start met werken als verpleegkundig consulent, waarbij je na wederzijdse tevredenheid en ambitie om door te groeien per september 2023 aan het opleidingstraject tot Verpleegkundig Specialist start. In je rol als verpleegkundig consulent fungeer je als eerste aanspreekpunt en onderhoud je contacten met andere zorgverleners die betrokken zijn bij de patiënt. Daarnaast coördineer je het zorgproces rondom de patiënt, waaronder het organiseren van thuistherapieën (zuurstof, verneveling) en de voorbereiding van medicamenteuze behandelingen. Het kunnen informeren en begeleiden van patiënten en naasten bij deze zeldzame, chronische aandoeningen is iets waar jij voldoening uit haalt. Met behulp van het opleidingstraject groei je naar de rol van zelfstandig behandelaar en krijg je onder meer de bevoegdheid om medicatie voor te schrijven. Zo kun jij nóg meer betekenen voor deze uitdagende patiëntengroep.

Wat vragen wij?

Je hebt de hbo-V opleiding succesvol afgerond en bent BIG-geregistreerd of je beschikt over een inservice-diploma. Verder is het een pre als je aantoonbare ervaring of affiniteit hebt met longgeneeskunde. Minimaal twee jaar werkervaring als verpleegkundige in de directe patiëntenzorg is een vereiste. Je bent enthousiast, leergierig en hebt een proactieve houding. We zien graag dat je initiatieven neemt om de kwaliteit en efficiëntie van patiëntenzorg te verbeteren. Daarnaast is het van belang dat je beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden, zowel in de Engelse als de Nederlandse taal in woord en schrift.

Meer informatie

Dit gaat om een tijdelijke aanstelling als verpleegkundig consulent met de intentie om dit per september 2023 om te zetten in een opleidingsaanstelling als verpleegkundig specialist. De opleidingsplaats is reeds gereserveerd aan de Hogeschool Leiden. Na voltooiing van de opleiding treedt je in vaste dienst.

Als je minder dan 36 uur per week wil werken, is dit mogelijk in overleg.

Het opvragen van referenties maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Voor meer informatie over de afdeling Longziekten kun je een kijkje nemen op onze website .

Voor aanvullende vragen kun je ook contact opnemen met Mw. K.M.C. van Doorn-Hogervorst, Msc physician assistant, e-mail: k.m.c.van_doorn-hogervorst@lumc.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bas Komen, Verpleegkundige Spoedeisende Hulp

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Op de afdeling Longziekten wordt topreferente zorg geleverd binnen drie aandachtsgebieden: longoncologie, interstitiële longziekten (ILD) en regeneratieve geneeskunde. Je komt te werken in het ILD-team, dat nu bestaat uit drie Longartsen en een Physician Assistant. Arts-assistenten nemen in de vorm van een stage deel aan de ILD-zorg. Jouw werk voer je voornamelijk poliklinisch uit. Er wordt laagdrempelig met elkaar overlegd en de werkplekken bevinden zich op dezelfde kamer of in elkaars nabijheid om het werk zo efficiënt en plezierig mogelijk te maken.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Dr. M.K. Ninaber, longarts, afdeling Longziekten

e-mail: m.k.ninaber@lumc.nl

Solliciteren