Transplantatiecoördinator

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij een IC-verpleegkundige, basisarts of ANIOS en ben je op zoek naar een coördinerende rol? Dan is de functie van transplantatiecoördinator wellicht de baan voor jou!

In het kort

• Je coördineert de procedures van postmortale orgaandonaties in Nederland
• Je bent de logistieke schakel in het orgaanaanbod in binnen- en buitenland
• Je onderhoud contact met ziekenhuizen en nabestaanden van de donor
• Je geeft onderwijs aan verschillende beroepsgroepen

Wat ga je doen?

Als transplantatiecoördinator weet je dat iedere minuut telt. Daarom zorg je ervoor dat tijdens de donorprocedure alles medisch, communicatief en logistiek goed geregeld is. Je coördineert en ondersteunt de procedures van postmortale orgaandonaties in Nederland en je bent de logistieke schakel in het orgaanaanbod in binnen- en buitenland. Dit doe je in samenwerking met verschillende disciplines. Verder ben je goed in je uitleg van de procedure en onderhoud je contact met de nabestaanden van de donor en heb je administratieve taken. Denk hierbij aan de contacten met ziekenhuizen of het verzamelen van aan donatie gerelateerde gegevens. Het geven van onderwijs aan verschillende beroepsgroepen en deelname aan landelijke werkgroepen behoort ook tot jouw takenpakket. Kortom, dit is een veelzijdige functie waarbij veel van je wordt gevraagd.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een betrokken en stressbestendige IC-verpleegkundige, basisarts of ANIOS met relevante klinische ervaring. Het is belangrijk dat je naast klinisch redeneren ook over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden beschikt. Beheersing van de Engelse taal is in deze functie een must, net zoals in het bezit zijn van je rijbewijs B. Verder zoeken we iemand die beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel, improvisatievermogen en zelfstandigheid.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 28 tot 36 uur en 24 uurs bereikbaarheidsdiensten zijn een essentieel onderdeel van deze functie.  Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.361,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10 per 1-1-2019, CAO UMC).
Voor deze functie kunnen referenties opgevraagd worden. Het geven van een presentatie is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het LUMC voert nier-, pancreas-, lever- en eilandjes van Langerhans-transplantaties uit. Binnen het Transplantatie Centrum van het LUMC, een multidisciplinaire afdeling die zorg draagt voor het klinisch transplantatieprogramma, zijn vier transplantatiecoördinatoren werkzaam onder de supervisie van de regio Leiden. In deze functie werk je intensief samen met de andere coördinatoren in Nederland.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Janneke Vervelde - transplancoördinator

Contact: Janneke Vervelde, transplantatiecoördinator en regionaal teamleider, Transplantatie Centrum
071 529 87 39

Solliciteren