Teamleider Educatieve Zorgsector

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Voor de afdeling Educatie Zorgsector en in het bijzonder voor het team praktijkopleiding, zoeken wij een enthousiaste en ervaren teamleider die ons onderwijs voor verpleegkundigen en medisch ondersteunende professionals naar een hoger plan kan tillen. Ben jij de geschikte kandidaat?

In het kort

• Je geeft leiding aan opleidingscoördinatoren en praktijkopleiders
• Je inspireert en stimuleert je team
• Je creëert samen met je team een prettige en professionele werkomgeving
• Je vertaalt het afdelingsjaarplan naar de praktijk  

Wat ga je doen?

Als teamleider geef je leiding aan een team van opleidingscoördinatoren en praktijkopleiders. Samen met je collega-teamleider inspireer je het team tot het investeren in continu verbeteren van het onderwijs en begeleiden van studenten. Met elkaar scheppen jullie de voorwaarden voor een prettige en professionele werkomgeving. Ook stimuleer je je collega’s hun persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen en hun ambities na te streven. Samen met het management van de afdeling ontwikkel je het afdelingsjaarplan en vertaal je dit plan naar de praktijk. Verder neem je deel aan (netwerk)bijeenkomsten waaronder die met leidinggevenden uit zorginstellingen, onderwijspartners in de regio en bijeenkomsten binnen het directoraat Onderwijs en Opleidingen. Het is belangrijk dat je goede contacten onderhoudt en op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen het werkveld en in het bijzonder binnen het onderwijs van mbo- en hbo-verpleegkunde. Kom jij ons (praktijk)onderwijs naar een hoger niveau tillen?

Wat vragen wij?

De teamleider die wij zoeken is een verpleegkundige met recente en aantoonbare ervaring in leidinggeven en onderwijs, bij voorkeur mbo- of hbo-opleiding Verpleegkunde. Je hebt de docentenopleiding en een relevante managementopleiding afgerond. Je geeft op een coachende wijze leiding en hebt een goed analytisch vermogen en organisatorisch inzicht. Jij kan het team van opleidingscoördinatoren en praktijkopleiders op stimulerende wijze aansturen. Je kunt creatief en tactvol met problemen omgaan en hebt oog voor diverse belangen. Veranderingen weet jij in gang te zetten en uit te dragen. Naast het motiveren en ontwikkelen van je collega’s ben je in staat tot zelfreflectie en zelfontwikkeling en kun je zelfstandig en goed in teamverband werken.

Meer informatie

Het geven van een presentatie kan tot de procedure behoren. De selectiegesprekken vinden plaats op 2 en 4 september vanaf 13 uur. 

Startdatum is 1 december 2019.

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Nikki Kromkamp

Nikki Kromkamp

'Hoe je de inhoud overbrengt is net zo belangrijk als de inhoud zelf.'

Je werkplek

Afdeling Educatie Zorgsector is een van de afdelingen van het directoraat Onderwijs & Opleidingen. Afdeling Educatie Zorgsector verzorgt basis- en gespecialiseerde opleidingen voor verpleegkundigen, opleidingen voor medisch ondersteunende beroepen, zoals klinisch perfusionist, operatieassistent en anesthesiemedewerker en tal van nascholingen voor diverse beroepsgroepen in de zorg.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact:  Brigit Zwartendijk, Hoofd Educatie Zorgsector
071 526 85 35

Solliciteren