Stages IT

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Zit je in de laatste fase van je hbo- of wo-opleiding in de richting van IT? En zoek je een stage waarbij je echt het verschil kan maken? Kom stagelopen in het LUMC! Wij hebben vier verschillende stageopdrachten op onze IT-afdeling beschikbaar. Of heb je een ander goed idee voor een stageopdracht? Laat het ons dan ook weten! Misschien krijg jij wel de kans om jouw eigen opdracht hier uit te voeren.

In het kort

• Een stage als IT-projectleider
• Een onderzoek naar chat & AI
• Een stage in de richting van Identity & Access Management
• En de stage Project Portfolio Management en Big Data
• Je kunt ook je eigen stagevoorstel inleveren

Wat ga je doen?

De eerste opdracht is die van ICT-projectleider. In deze uitdagende stage word je gekoppeld aan een van onze ICT-projectleiders, en ga je zelf ook aan de slag met een deel van een bepaald project. Je bent een belangrijke schakel tussen collega's van verschillende afdelingen met hun eigen expertises. Ook ben je mede-kartrekker van het project, rapporteer je aan de projectleider en communiceer je met alle betrokkenen. De tweede opdracht die wij beschikbaar hebben is de stage Chat & AI. Hierbij focus je je op Whatsapp en chatfuncties, die niet meer weg te denken zijn in onze huidige communicatie. Onze vraag is dan ook hoe we chat in kunnen inzetten in het patiëntencontact en hoe we AI hier bij kunnen gebruiken? Hoe kan het LUMC een eerste pilot starten en deze wellicht ook al uit voeren? Genoeg vragen om mee aan de slag te gaan in nauwe samenwerking met onze medisch specialisten. De derde stageopdracht gaat over Identity & Access Management. Wij gebruiken verschillende informatiesystemen waarin veelal gevoelige persoonsgegevens worden verwerkt. Het is van belang dat de juiste mensen de juiste bevoegdheden hebben in de systemen. Welke creatieve en pragmatische oplossingen kun je bedenken zodat dit belangrijke onderwerp wordt verbeterd? En als laatste zoomen we in op data in de stage Project Portfolio Management en Big Data. Innovatie zit zo sterk in onze cultuur dat het aan mankracht ontbreekt om aan alle ideeën een vervolg te geven. Maar hoe bepaal je nu welke ideeën het meest kansrijk zijn? Dat is waar Project Portfolio Management om de hoek komt kijken! Jij onderzoekt hierbij hoe wij ons proces kunnen verbeteren en dit nog beter laten aansluiten op de behoefte in de praktijk. Kortom: vier verschillende functies waar jij jouw eigen onderzoek in kunt opzetten. En is dit niet wat je zoekt? Laat ons weten welke opdracht je hier zou willen uitvoeren. Wij staan altijd open voor goede ideeën en ambitieuze stagiairs!

Wat vragen wij?

Je bent een hbo- of wo-student en bent op zoek naar een (afstudeer)stage. Bij voorkeur ben je minimaal zes maanden beschikbaar voor 32 tot 36 uur per week. Zit jouw droomopdracht er tussen, maar kan je niet aan deze voorwaarden voldoen? Geen probleem. In overleg kunnen we kijken naar de mogelijkheden.  

Meer informatie

De werktijden op onze IT-afdeling zijn in principe van 8.30 uur tot 17.00 uur, maar als jij liever iets eerder of later begint dan is dat geen probleem. 

Je krijgt een stagecontract voor de duur van jouw stage en je ontvangt voor deze periode een vergoeding van € 325,- per maand (op basis van een 36-urige werkweek).

Maarten van Duijvenvoorde

‘Discipline is noodzakelijk om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen’

Je werkplek

In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. De IT-afdeling van het LUMC realiseert de link tussen de IT en de zorg. Wij staan in het hart van onze organisatie en maken het leveren van topreferente zorg, internationaal onderzoek en academisch onderwijs mogelijk. Hierbij staan innovatie, het werken met de nieuwste technologie en kennisontwikkeling voorop. Wij bieden IT-talent een uitdagende werkomgeving met tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden.

Carrière in het LUMC

Of je nu een stagiair, starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Jitske Dalebout, coördinator, afdeling ICT
071 529 66 47

Solliciteren