Researchanalist Parasitologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een teamplayer en een goede communicator die het leuk vindt om probleemoplossend bezig te zijn? Heb jij daarnaast interesse in de pathogeen-gastheer interacties en immunologie? Dan ben jij wellicht de researchanalist die wij zoeken.

In het kort

• Je buigt je over de ziektebeelden bij een afwijkend afweersysteem
• Je werkt in een bruisende academische omgeving
• Je hebt enige ervaring als researchanalist en de bijkomende werkzaamheden

Wat ga je doen?

Ons afweersysteem beschermt ons tegen infecties met gevaarlijke pathogenen. Als het afweersysteem niet goed werkt, dan leidt dit tot ziektes. Voorbeelden van ziektes die veroorzaakt worden door een overactief afweersysteem zijn auto-immuniteit, allergieën, chronische darminfecties of hart- en vaatziekten. Ziektes die ontstaan bij een traag of inactief afweersysteem zijn bijvoorbeeld chronische infecties met micro-organismen en kanker. Het functioneren van het afweersysteem is afhankelijk van verschillende typen witte bloedcellen en wordt sterk beïnvloedt door lokale en externe omgevingsfactoren. Nieuwe technieken zoals mass-cytometrie stellen ons in staat om de activiteit van een groot aantal verschillende witte bloed cellen tegelijkertijd te analyseren. Als researchanalist ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en ondersteuning van de analyse van het menselijk afweersysteem. Je bekijkt de invloed van gecontroleerde infecties bij mensen, leefomgevingsfactoren en/of een bepaalde ziektestaat (auto-immuniteit, allergie of kanker) en op de aanwezigheid en activatiestatus van bepaalde witte bloedceltypen in de mens. Hierbij maak je voornamelijk gebruik van technieken als mass- cytomterie en flowcytometrie. Verder werk je met cel-isolatietechnieken en kortdurende steriele celkweek protocollen. De informatie uit dit project zal bijdragen tot de ontwikkeling van nieuwe vaccins tegen infectieziekten en/of een nieuwe therapie tegen ziektes die worden veroorzaakt door een niet goed werkend afweersysteem.

Wat vragen wij?

Je hebt een HLO-opleiding afgerond in een biomedische richting. Verder heb je twee tot drie jaar werkervaring met flow-cytometrie (bij voorkeur met > acht parameters) en/of mass-cytomterie, cel-isolatie en celkweek, en een sterke interesse voor immunologie. Wij zoeken een enthousiaste, flexibele collega die graag proactief en doortastend kan optreden. Vanzelfsprekend vind je het geen probleem om af en toe buiten kantooruren te werken. Herken jij jezelf in dit profiel? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet.

Meer informatie

Je krijgt een tijdelijke aanstelling van een jaar, met de mogelijkheid op verlenging van twee jaar.

Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden.

Kees van Bergen

‘Kansen aangrijpen’

Je werkplek

Je komt te werken bij een onderzoeksgroep van de afdeling Parasitologie. Deze groep is zeer internationaal ingesteld en bestaat uit een hoogleraar, meerdere senior onderzoekers, postdocs en promovendi uit binnen- en buitenland, research analisten en enkele bachelor/master studenten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC biedt mogelijkheden voor het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: mevrouw dr. H.H. Smits, associate professor, afdeling Parasitologie
071 526 69 07

Solliciteren