Radiodiagnostisch laborant (MBBer) met specialisatie Echolaborant/Echografie

Medisch & klinisch

Je functie

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als radiodiagnostisch laborant (MBBer) met specialisatie Echolaborant/Echografie? Ben je iemand met ervaring, wil je jezelf verder wil ontwikkelen en sta je open voor vernieuwing, uitdaging en meer verantwoordelijkheid? Kom dan als echolaborant ons team versterken!

In het kort

• Je bent een gediplomeerd echolaborant met ervaring
• Je doet de onderzoeken zelfstandig onder beperkte supervisie van de radioloog
• Verslaglegging van de onderzoeken is onderdeel van je werk
• Je werkt in een team met echolaboranten, doktersassistenten, arts-assistenten en radiologen
• De reorganisatie van ons echocentrum is onderdeel van een groot innovatieproject

Wat ga je doen?

Op de afdeling Radiologie zijn wij bezig met een groot innovatieproject van zorgverlening “Value Based Radiology”. Een onderdeel daarvan is het echocentrum, dat momenteel uit vier echokamers en één duplex kamer bestaat. De echo’s worden met name verricht door echolaboranten, voor een klein deel door AIOS en radiologen. Op het echocentrum zijn de echolaboranten verantwoordelijk voor het beoordelen van aanvragen, het verrichten van echo-onderzoeken (ook op de afdeling) en de verslaglegging. Dit alles onder beperkte supervisie van een radioloog. We zijn ook gestart met het onder begeleiding verrichten van cytologische puncties. Door de rol van het LUMC als academisch centrum, met onder andere transplantatiechirurgie en tertiaire verwijzingen, hebben we een inhoudelijk interessante patiëntenpopulatie, wat ons werk uitdagend maakt.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een ervaren en enthousiaste radiodiagnostisch laborant (MBBer) die beschikt over een hbo-diploma MBRT én een diploma van de specialisatie post-hbo Echografie. Daarnaast heb je enige werkervaring opgedaan als zelfstandig werkend echolaborant, maar weet je ook hoe belangrijk samenwerken is. Je hebt organisatietalent en bent initiatiefrijk. Ook ben je communicatief sterk en heb je een patiënt- en servicegerichte attitude. Verder is het in deze functie belangrijk dat je stressbestendig bent en stevig in je schoenen staat.

Meer informatie

Je gaat (minimaal twee dagen) als echografist werken binnen de aanstelling. Eventuele combinatie met werkzaamheden in een van de andere clusters op de afdeling is bespreekbaar.

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Op de afdeling Radiologie werken we met alle moderne radiologische technieken, zoals echografie, mammografie, angiografie en interventie radiologie, CT, MRI en nucleaire geneeskunde. De afdeling beschikt over 33 onderzoekkamers verdeeld over twee vloeren. Naast de klinische taken voeren we ook wetenschappelijke projecten uit en geven we onderwijs. Op de afdeling werken ongeveer 300 medewerkers, waaronder ongeveer 85 MBBers en leerlingen. Wij besteden veel aandacht aan bij- en nascholing voor en door MBBers.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Frank Maagdenberg, coördinerend hoofdlaborant, afdeling Radiologie
071 529 93 81

Solliciteren