Postdoc Humane Genetica en Neurologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij interesse in een postdoc-functie gericht op onderzoek naar neuromusculaire aandoeningen? Wil je bijdragen aan de kennis over homeostatische responsen in spieren? Dan is dit wellicht de functie voor jou.

In het kort

• Je hebt een PhD-graad in biomoleculaire wetenschappen of soortgelijke opleiding
• Je hebt interesse in neuromusculaire aandoeningen, neurowetenschappelijk onderzoek en gerelateerde onderwerpen
• Je wilt bijdragen aan innovatief academisch bio-medisch onderzoek
• Je bent bevoegd om met proefdieren te werken
• Je beschikt over meerdere analytische vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van immunologische technieken en bio-informatica

Wat ga je doen?

Als postdoc werk je aan een gezamenlijk project van de afdelingen Humane Genetica en Neurologie. Met dit project draag je bij aan de kennis over homeostatische responsen in spieren. Voor de volledige functiebeschrijving verwijzen we je graag naar de Engelse vacature, daar je veelal in het Engels communiceert tijdens deze functie.

Wat vragen wij?

We zoeken een zeer gemotiveerde wetenschapper die interesse heeft in immunologie, auto-immuniteit en neurowetenschappen. Je hebt een PhD afgerond in biomoleculaire wetenschappen of soortgelijke opleiding en hebt ruime ervaring opgedaan met bioinformatica, moleculair en celbiologisch onderzoek, bij voorkeur op het gebied van neurowetenschappen en immunologie. Het is belangrijk dat je beschikt over goede laboratoriumvaardigheden in moleculaire biologie en dat je een ‘artikel 9’ kwalificatie hebt, waarmee je bevoegd bent om met proefdieren te werken. Je werkt gestructureerd en accuraat. Goede communicatieve vaardigheden in het Engels zijn essentieel.

Meer informatie

Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging van nog één jaar.

Het geven van een presentatie behoort tot de procedure.

Lees hier de volledige vacature en projectbeschrijving in het Engels.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

Je werkt voor zowel de afdeling Humane Genetica (prof. dr. S.M. van der Maarel, afdelingshoofd) als Neurologie (prof. dr. J.J.G.M. Verschuuren, afdelingshoofd). Beide afdelingen werken al lange tijd samen aan onderzoek naar neuromusculaire aandoeningen. Dit onderzoek is ingebed in het LUMC medisch onderzoeksprofiel ‘Translational Neurosciences’. De translationele samenwerking omvat fundamenteel onderzoek, analyses van patiëntmateriaal en klinische expertise. Het onderzoek wordt ook ondersteund door interacties met andere afdelingen binnen en buiten het LUMC. De MuSK-onderzoeksgroep wordt geleid door dr. M.G.M. Huijbers.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Maartje Huijbers, senior wetenschapper, afdeling Neurologie
071 526 94 84

Solliciteren