Postdoc Interne Geneeskunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Als postdoc van de afdeling Interne Geneeskunde/Nefrologie word je onderdeel van het Eilandjeslab dat gefocust is op het ontwikkelen van nieuwe benaderingen in bètacelbehandelingstherapieën als onderdeel van het RegMedXB-initiatief.  

In het kort

  • Je bent gepromoveerd in een relevant biomedisch of biologisch onderwerp
  • Je heb interesse in stamcelonderzoek met pluripotente stamcellen
  • Je begeleidt researchanalisten en beheert eigen onderzoeksprojecten
  • Je draagt bij aan onderzoek naar eilandjestransplantaties

Wat ga je doen?

Je wordt verantwoordelijk voor de optimalisatie van een differentiatieprotocol om functionele bètacellen van humane pluripotente stamcellen te genereren voor de vertaalslag naar de kliniek. Er wordt van je verwacht dat je researchanalisten begeleidt en dat je jouw eigen onderzoekslijnen ontwikkelt binnen de scope van het Eilandjeslab. Daarnaast ben je betrokken bij de isolatie van humane eilandjes van de alvleesklier voor transplantatie binnen een GMP-omgeving. Hiermee draag je bij aan het huidige klinische eilandjestransplantatieprogramma van ons instituut. Eilandjes die niet gebruikt worden voor transplantatie en exocrien weefsel kan vaak gebruikt worden voor onderzoeksdoeleinden.

Wat vragen wij?

Je bent gepromoveerd in een relevante richting, zoals biomedische wetenschappen of biologie, en je hebt expertise in de kweek en differentiatie van humane pluripotente stamcellen (hESC, hiPSC). De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met ervaring in bètaceldifferentiatieprotocollen. Daarnaast moet je in staat zijn zelfstandig te werken binnen ons dynamische team. Onregelmatige shifts zijn onderdeel van deze functie.

Meer informatie

Je wordt aangesteld voor één jaar, met mogelijkheid op verlenging van nog maximaal drie jaar.

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

De afdeling Interne Geneeskunde / Nefrologie verricht basaal, translationeel en klinisch onderzoek naar nier-, alvleesklier- en eilandjestransplantatie. Specifiek basaal onderzoek richt zich op diabetes, transplantatie-immunologie en vasculaire geneeskunde. Het laboratorium werkt nauw samen met groepen van de afdeling Moleculaire Celbiologie en de afdeling Anatomie & Embryologie binnen het LUMC, alsmede het Hubrecht Instituut in Utrecht en de Universiteit van Maastricht.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

dr. Françoise Carlotti, coördinator Islet research lab, afdeling Interne Geneeskunde
071 526 20 11
f.carlotti@lumc.nl

Solliciteren