Postdoc CRISPR/Cas9 Genetisch Modificeren van hiPS-cellen

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het ‘hiPSC hotel’ van het LUMC is op zoek naar een gemotiveerde postdoctorale fellow die gaat werken aan de genetische modificatie en de differentiatie van humane pluripotente stamcellen (hiPSCs). Ben jij de postdoc die we zoeken?

In het kort

• Je hebt een PhD in Biomedische Wetenschappen, Moleculaire Biologie, Biochemie of iets soortgelijks
• Je gaat stamcellen (hiPSCs) genetisch modificeren
• Je werkt in een samenwerkende academische omgeving 

Wat ga je doen?

Als postdoc maak je onderdeel uit van het team dat hiPSCs genereert, differentieert en genetisch modificeert en dat een ondersteunende rol heeft richting onze klanten. Jouw taken bevatten onder andere het optimaliseren en ontwerpen van genbewerkingsstrategieën van hiPSCs voor de generatie van isogene controle, reporters en knock-outs, als een onderdeel van de service voor onze klanten. Tijdens het onderzoek werk je onder andere met state-of-the-art genmodificatieapparatuur en vectorsystemen ter herprogrammering etc. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je personeel begeleidt in dagelijkse afstemming met de andere teamleden, alsmede dat je experimentele ontdekkingen organiseert en jouw expertise hieraan ontleent.  

Wat vragen wij?

Je bent in de afgelopen vijf jaar gepromoveerd in Biomedische Wetenschappen, Moleculaire Biologie, Biochemie of een soortgelijke richting en je beschikt over solide ervaring in zowel moleculaire- en celbiologie. Ervaring met genetische modificatie, van ontwerp tot analyse, is vereist. Aanvullende ervaring met CRISPR/Cas9 en het kweken van hiPSCs werkt in je voordeel. Daarnaast ben je zeer gemotiveerd en in staat om zowel zelfstandig als in een team te werken. Bovenal ben je servicegericht.

Meer informatie

Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging voor de duur van het project (drie jaar).
Het geven van een presentatie behoort tot de sollicitatieprocedure. Tevens zullen er referenties worden opgevraagd. 

Roderick Treskes

Roderick Treskes

'Ik werk op een geweldige afdeling'

Je werkplek

Het ‘hiPSC hotel’ van het LUMC is in 2011 opgericht als een samengevoegd initiatief van de afdelingen Anatomie en Embryologie (C. Mummery), en Cel en Chemische Biologie (R. Hoeben). We zijn een internationaal team bestaande uit twee postdoctorale fellows, drie researchanalisten en twee dagelijkse supervisors. Het hoofddoel van de afdeling is om service van topkwaliteit te leveren ten behoeve van de generatie, karakterisatie en genetische modificatie van hiPSCs. Daarnaast begeleidt de afdeling bij het stroomlijnen van differentiatieprotocollen voor onderzoeksgroepen binnen het LUMC. Het LUMC beoogt medische innovatie te bewerkstellingen door patiëntenzorg te verbeteren met internationaal onderzoek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

dr. Christian Freund, Department of Anatomy & Embryology
+31(0)715269351

Solliciteren