PhD-kandidaat Patiëntgerichte Zorg bij de Medische Besliskunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij op zoek naar een uitdagende onderzoekspositie binnen een toonaangevend academisch medisch centrum? Het LUMC zoekt voor de sectie Medische Besliskunde een PhD-kandidaat in de richting van patiëntgerichte zorg.

In het kort

• Je hebt een master in Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Psychologie of soortgelijk
• Je hebt ervaring met verschillende onderzoeksmethoden
• Je bent communicatief vaardig in zowel Engels als Nederlands
• Je analyseert en presenteert resultaten en schrijft publicaties
• Je rondt het onderzoek af met een proefschrift

Wat ga je doen?

Value Based Healthcare (VBHC) of waardegedreven zorg is een hot topic in de zorg. Patiënten moeten beter worden van onze zorg, naar hun eigen maatstaven, tegen aanvaardbare kosten. Patiëntgerichtheid speelt hierin een centrale rol. Maar hoe patiëntgericht is waardegedreven zorg eigenlijk? Denk bijvoorbeeld aan de vele vragenlijsten (PREM, PROM) die patiënten moeten invullen. Wordt daarbij eigenlijk wel rekening gehouden met laaggeletterdheid of digibetisme. Hoe worden patiënt-gerapporteerde uitkomstem besproken in de spreekkamer? En op welke innovatieve en creatieve manieren kunnen we de zorg patiëntgerichter maken? In dit PhD-traject is ruimte voor jouw eigen ideeën. Word jij enthousiast van zulke vragen en wil jij werken in een interdisciplinair team in nauw contact met zorgverleners? Solliciteer dan naar deze PhD plek.

Wat vragen wij?

Je hebt een universitaire opleiding Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Psychologie of een soortgelijke opleiding afgerond. Aantoonbare ervaring met het schrijven van wetenschappelijke teksten is een pre. Je bent initiatiefrijk, organisatorisch sterk en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je beschikt over goede contactuele vaardigheden en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je hebt hart voor verbetering van de kwaliteit van zorg.

Meer informatie

Heb je de opleiding Geneeskunde afgerond? Dan kun je ook aangesteld worden als arts-onderzoeker.

Referenties kunnen worden opgevraagd. 

Afhankelijk van je achtergrond word je voor drie of vier jaar aangesteld.

Je kunt ook contact opnemen met dr. Arwen Pieterse, universitair hoofddocent Medische Besliskunde, telefoon 071 526 58 80.

Berend van Meer, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De sectie Medische Besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC is een interdisciplinaire onderzoeksafdeling. Gezondheidswetenschappers, psychologen, economen en artsen houden zich hier bezig met de analyse en ondersteuning van medische besluitvorming. De PhD kandidaat werkt nauw samen met verschillende zorgteams en afdelingen van het LUMC.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

prof. Anne Stiggelbout, hoogleraar Medische Besliskunde
071 526 45 74
a.m.stiggelbout@lumc.nl

Solliciteren