PhD-kandidaat Cardiologie, Anatomie en Embryologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Zoek je een interessante onderzoeksfunctie? De afdelingen Cardiologie en Anatomie & Embryologie zijn op zoek naar een PhD-kandidaat. Je komt te werken in een multidisciplinair onderzoeksteam om de mechanismen van pathologische innervatiepatronen bij hartziekten te bestuderen.

In het kort

• Je hebt een master Geneeskunde, (Medische) Biologie, Biomedische Wetenschappen of vergelijkbaar
• Je hebt interesse in moleculaire en ontwikkelingsbiologie, en klinische vraagstukken
• Ervaring met in vivo dierexperimenten (artikel 9 kwalificatie) is vereist
• Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair en internationaal team

Wat ga je doen?

Met behulp van celbiologische technieken zoek je uit welke celtypen en signaleringspaden een bepalende rol spelen bij de ontwikkeling van pathologische cardiale innervatie, die predisponeren voor hartritmestoornissen. Aanvullende informatie over je werkzaamheden vind je in de Engelstalige vacaturetekst.

Wat vragen wij?

We zoeken een enthousiaste, intelligente en ambitieuze onderzoeker met een master Geneeskunde, (Medische) Biologie, Biomedische Wetenschappen or vergelijkbaar. Je hebt interesse in cell signalering, moleculaire en ontwikkelingsbiologie, en klinische vraagstukken. Ervaring met microscopische technieken, cel-/weefselkweek, moleculair biologische technieken (zoals RNA-sequencing), en bioinformatica werkt in je voordeel. Ervaring met in vivo dierexperimenten (artikel 9 kwalificatie) is vereist. Je bent daarnaast een echte teamspeler en kunt goed samenwerken met verschillende afdelingen en disciplines. Je kunt daarom ook goed communiceren in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Meer informatie

Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Als je de master Geneeskunde hebt afgerond kun je aangesteld worden als arts-onderzoeker en heb je meer verantwoordelijkheden. Je salaris is dan op basis van je opleiding en ervaring en bedraagt dan minimaal € 2.826,- (schaal 10, cao UMC).

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen.

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Franca Witjas, arts-onderzoeker

“Je hebt hier eindeloos veel mogelijkheden om van elke dag een nieuwe ervaring te maken.”

Je werkplek

De afdeling Cardiologie beschikt over een verpleegafdeling en Cardiac Care Unit (CCU) waar hoogcomplexe zorg wordt geleverd op het gebied van onder andere vergevorderd hartfalen (al dan niet met mechanische ondersteuning, waaronder een ventricular assist device (VAD)) en therapieresistente ventriculaire tachycardiën. De afdeling Anatomie en Embryologie (ANA) herbergt een breed scala aan researchprojecten met zeer uiteenlopende expertises. Het onderzoek van de afdeling ANA is fundamenteel en preklinisch georiënteerd. De nadruk ligt op stamcellen, ontwikkelingsbiologie en  mechanismen van cardiovasculaire ziekten. Daarnaast speelt het onderzoek doen naar de menselijke anatomie en het geven van onderwijs een belangrijke rol op de afdeling.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

dr. Monique Jongbloed, cardioloog/klinisch anatomist, afdeling Cardiologie en Anatomie & Embryologie
071 526 93 80
m.r.m.jongbloed@lumc.nl

Solliciteren