PhD-kandidaat ‘Microvasculature-on-a-chip modelling degenerative vascular disease’

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Voor het deelproject ‘Microvasculature-on-a-chip modelling degenerative vascular disease’ is het LUMC op zoek naar een gemotiveerde PhD-kandidaat om onderzoek te verrichten in het lab van dr. Valeria Orlova en prof. Christine Mummery. Ben jij de kandidaat die wij zoeken?

In het kort

  • Je staat aan de basis van je onderzoekscarrière (maximaal vier jaar ervaring)
  • Je bent actief in het veld van biologie, biomedische wetenschappen of iets soortgelijks
  • Je hebt de ambitie te promoveren
  • Je hebt interesse in internationale samenwerkingen en de bereidheid in het buitenland te verblijven

Wat ga je doen?

Je verricht onderzoek naar pluripotente stamcellen voor vasculaire differentiaties en het in kaart brengen van ziekten in het laboratorium van dr. Valeria Orlova en prof. Christine Mummery. Je zal een 3D ‘vessel-on-chip’ systeem ontwikkelen en valideren voor het modelleren van ontsteking, waarbij je gebruikmaakt van hiPSC-afgeleide vasculaire cellen. Lees de volledige functiebeschrijving in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je staat aan het begin van je onderzoekscarrière. Je hebt nog geen promotietraject afgerond, maar wel de ambitie dit te doen. Je hebt een mastergraad in Biologie, Biomedische Wetenschappen of een soortgelijke richting. Je hebt praktische ervaring met stamcelkweek en -differentiatie, en fluorescentiemicroscopie. Daarnaast heb je basiskennis van data-analyses en Microsoft Office. Bovendien ben je gestructureerd en heb je een autonome manier van werken, en goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. Het is een must dat je vloeiend bent in het Engels, zowel in woord als geschrift. Verder is het van belang dat je niet langer dan twaalf maanden werkzaam of studerend bent geweest in Nederland in de afgelopen drie jaar. Kandidaten moeten voldoen aan de algemene mobiliteitscriteria voor early-stage researchers van het Marie Curie-programma. In het bijzonder mogen de kandidaten in de drie jaar direct voorafgaand aan de aanstellingsdatum maximaal twaalf maanden in Nederland hebben gewoond of hun hoofdactiviteit in Nederland hebben uitgevoerd. Korte verblijven, zoals vakanties, worden niet meegeteld. Early-stage researchers (ESR's) moeten zich op het moment van aanstelling bij het LUMC in de eerste vier jaar (FTE onderzoekservaring) van hun onderzoekscarrière bevinden en mogen nog geen doctoraat hebben behaald.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van de opleiding, maximaal vier jaar. De aanstelling eindigt met een proefschrift. Het salaris bedraagt maximaal € 2.357,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot maximaal € 3.020,- in het laatste jaar. (schaal Pro, CAO-UMC).

Lees de volledige projectbeschrijving en functiebeschrijving in de Engelse vacaturetekst

Referenties kunnen worden opgevraagd.

De functie start in juni 2019.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

Je werkt bij verschillende instellingen. Zo werk je voor de Universiteit van Bern, Zwitserland voor twee maanden; de Polytechnique Federale de Lausanne, Zwitserland voor drie maanden; en Transgene SA, Frankrijk voor twee maanden. Je wordt aangesteld bij de afdeling Anatomie & Embryologie van het LUMC. Je maakt onderdeel uit van de onderzoeksgroep van dr. Valeria Orlova en prof. Christine Mummery.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van jouw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

mevrouw dr. Valeria Orlova, principieel onderzoeker, afdeling Anatomie & Embryologie, telefoon 071 526 93 02, e-mail v.orlova@lumc.nl  

Solliciteren