PhD-kandidaat voor Onderzoek naar Nierschade bij Diabetes Mellitus 

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Als PhD-kandidaat word je onderdeel van ons onderzoek waarbij het doel is om nieuwe factoren te identificeren die een rol spelen bij het risico op het ontwikkelen van nierschade bij diabetes mellitus. Dit project is een samenwerking tussen het Amsterdam Universitair Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum.

In het kort

• Je hebt een mastergraad in een relevant medisch of biologisch onderwerp
• Je verricht onderzoek naar diabetes mellitus en nierschade
• Je bent onderdeel van een samenwerkingsverband tussen LUMC en Amsterdam UMC
• Volledige Engelse vacaturetekst 

Wat ga je doen?

Dit project is een samenwerking tussen het LUMC en Amsterdam UMC. Jij bent betrokken bij preklinische studies die gericht zijn op het ontdekken van onderliggende mechanismen van de microbiome-nier-as in diabetische nieraandoeningen: 1) om te onderzoeken hoe het menselijke microbioom een rol speelt bij nierfunctieverlies bij diabetes mellitus en 2) om de werkzaamheid van therapeutische interventies te verkennen, waarbij je gebruikmaakt van darm-microbiota om ontwikkelingen van nierschade bij diabetes mellitus te voorkomen. De volledige project- en functiebeschrijving vind je in de Engelse vacaturetekst.

Wat vragen wij?

Je hebt een masteropleiding afgerond in Moleculaire Biologie, Medische Biologie, Biomedische Wetenschappen, Biofarmaceutische Wetenschappen, Geneeskunde of een soortgelijke richting. Je hebt goede laboratoriumvaardigheden en bent van nature nieuwsgierig aangelegd. Je bent geïnteresseerd in zowel fundamenteel moleculaire biologie als klinisch translationeel onderzoek. Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Ook beschik je over uitstekende communicatievaardigheden in het Engels, in woord en geschrift.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van de opleiding, maximaal vier jaar. De aanstelling eindigt met een proefschrift. Het salaris bedraagt maximaal € 2.357,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot maximaal € 3.020,- in het laatste jaar. (schaal Pro, CAO-UMC).
Je zult gevraagd worden een presentatie te geven en referenties zullen worden opgevraagd.
Lees de volledige projectbeschrijving en functiebeschrijving in de Engelse vacaturetekst.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

Dit project is onderdeel van een samenwerking tussen het LUMC en het Amsterdam UMC. Jij werkt in Leiden op de afdeling Interne Geneeskunde en het Einthoven Laboratorium voor Vasculaire en Regeneratieve Geneeskunde.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Joris Rotmans, internist-nefroloog, afdeling Interne Geneeskunde
071 526 21 48

Solliciteren