PhD-kandidaat Neurowetenschappen

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wij zijn op zoek naar een PhD-kandidaat voor onderzoek naar migraine. Veel patiënten noemen overgevoeligheid, inclusief stress, als oorzaak voor hun migraineaanvallen, maar er is weinig bekend over de neuronale paden die zulke triggers aan hoofdpijn relateren. Ben jij geïnteresseerd om onderzoek te doen naar deze veranderingen in neuronale paden door (stressvolle) triggers en de effecten daarvan op migraine-gevoeligheid?

In het kort

• Je doet onderzoek naar de mechanismen waarmee migraineaanvallen worden uitgelokt
• Je hebt een mastergraad in een biomedisch onderwerp of aanverwante richting met specialisatie in de neurowetenschappen
• Je hebt ervaring met (in vivo) neurofysiologisch onderzoek en bent bij voorkeur bevoegd om te werken met proefdieren
• Je bent in staat om multidisciplinair samen te werken 

Wat ga je doen?

Het doel van het project is om veranderingen in neuronale verbindingen die leiden tot migraineaanvallen te ontdekken. Vervolgens onderzoek je met neurobiologische en moleculaire methodes om de negatieve effecten op de hersenen te beïnvloeden, dan wel te voorkomen. Lees de volledige functiebeschrijving in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je hebt een masteropleiding Biomedische Wetenschappen, Technische Geneeskunde of een soortgelijke opleiding afgerond en je hebt technische vaardigheden. Bij voorkeur ben je bevoegd om met proefdieren te werken (‘artikel 9 certificaat’). Ervaring met in vivo chirurgie, elektrofysiologie, optische imaging of gedragsonderzoek en Matlab signaalanalyse werkt in je voordeel. Je hebt een flexibele werkhouding en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je bent daarnaast in staat zelfstandig te werken binnen een multidisciplinair team. Bovenal ben je enthousiast, creatief en ambitieus.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van vier jaar, te beëindigen met een proefschrift. Je salaris bedraagt € 2.357,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.020,- in het laatste jaar (schaal Pro, CAO UMC).
Als je interesse hebt in de functie en voldoet aan het profiel, dan hopen we dat je solliciteert. Voeg bij je sollicitatie twee aanbevelingsbrieven toe. Het geven van een presentatie kan ook tot de procedure behoren. 
De volledige functiebeschrijving  kan je lezen in de Engelse vacaturetekst.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

De afdeling Humane Genetica bestaat uit zestien op zichzelf staande research units die onderzoek doen in vier verschillende thema’s. De onderzoeksgroep die geleid wordt door prof. Arn van den Maagdenberg en dr. Else Tolner valt onder het onderzoeksthema ‘Functional Genomics of Muscle, Nerve and Brain Disorders’. Dit thema valt onder het medische profielgebied ‘Translationele Neurowetenschappen’. Er wordt nauw samengewerkt met andere afdelingen van het LUMC, zoals Endocrinologie, Neurologie, en Moleculaire Celbiologie, alsmede met veel onderzoekgroepen binnen en buiten Nederland. De afdeling is onderdeel van de Graduate School Medisch Genetisch Centrum Zuid-West Nederland (MGC). Je werkt in een multidisciplinair team van neurobiologische onderzoekers bij deze afdeling (dr. Else Tolner en prof. dr. Arn van den Maagdenberg) en de afdeling Endocrinologie (prof. dr. Onno Meijer). Het project is in nauwe samenwerking met klinische migraineonderzoekers van de afdeling Neurologie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Else Tolner, senior onderzoeker, afdeling Humane Genetica / Neurologie
071 526 94 05

Solliciteren