PhD-kandidaat/AIO Biomedische Wetenschappen of Technische Geneeskunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben je op zoek naar een PhD-project over MRI biomarkers die xerostomie en dysfagie post-protontherapie kwantificeren? Dan is dit wellicht een interessante positie voor jou!

In het kort

• Je hebt een MSc in Technische Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of een soortgelijke richting
• Je hebt interesse in (functionele) MRI, beeldanalyses, -registratie
• Je hebt interesse in radiotherapie
• Je werkt in een multidisciplinaire setting en met meerdere instituten 

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat werk je aan een project om MRI-technieken te valideren die stalingsschade aan de speekselklieren en de slikspieren kwantificeren. Je zult MRI-sequences ontwikkelen bij een groep gezonde vrijwilligers en patiënten, en een toekomstig onderzoek opzetten voor de klinische validatie van het MRI-protocol. Je onderzoek voer je uit in zowel het LUMC als het HollandPTC. HollandPTC is een recent geopend instituut voor protontherapie, opgericht door LUMC, Erasmus MC en de TU Delft. Het instituut is gevestigd in Delft. Je komt te werken in een multidisciplinair team, bestaande uit klinisch fysici, MR-fysici, hoofd-en-hals radiotherapeuten, hoofd-en-hals radiologen en logopedisten. Het project wordt gefinancierd door HollandPTC en VARIAN.

Wat vragen wij?

We zoeken een enthousiaste en ambitieuze kandidaat met een afgeronde masteropleiding in Technische Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of een soortgelijke richting. Je hebt interesse in MR-beeldvorming, functionele MRI, beeldanalyses, beeldregistratie en radiotherapie. Ervaring met deze onderwerpen werkt in je voordeel. Je bent daarnaast in staat om zowel zelfstandig als in een multidisciplinair team samen te werken. Tot slot beschik je over uitstekende verbale en non-verbale communicatievaardigheden.

Meer informatie

Bij een aanstelling als PhD-kandidaat ter vervaardiging van een proefschrift is je salaris conform CAO UMC, schaal pro en voor een periode van vier jaar.

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.  
Bekijk hier meer informatie over HollandPTC: https://www.hollandptc.nl/
Je kunt ook contact opnemen met prof. dr. U.A. van der Heide, email: U.A.van_der_Heide@lumc.nl  

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

Je werkplek

De afdeling Radiotherapie streeft ernaar om optimale zorg aan te bieden voor patiënten met kanker in combinatie met innovatief onderzoek. De afdeling heeft klinische onderzoekslijnen voor gastro-intestinale kanker, gynaecologische kanker en palliatieve zorg, en focust zich ook op onderzoek op het gebied van protontherapie in nauwe samenwerking met HollandPTC. Dit project is onderdeel van de medisch fysische onderzoeksgroep en wordt begeleid door prof. Uulke van der Heide, hoogleraar in beeldvormingstechnieken in radiotherapie, in nauwe samenwerking met de afdeling Radiologie en HollandPTC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel hier deel van uit.

Contact: Dr. Eleftheria Astreinidou, klinisch fysicus, afdeling Radiotherapie
071 529 94 22
e.astreinidou@lumc.nl

Solliciteren