Mbo-verpleegkundige in opleiding

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Word jij enthousiast van het werken in de zorg? Wil jij de opleiding tot verpleegkundige volgen? En tegelijkertijd in de praktijk jouw kennis toepassen? Is jouw antwoord driemaal ‘ja’? Zoek niet verder: het LUMC is de juiste plek voor jou!

In het kort

• In drie jaar tijd word je opgeleid tot mbo-verpleegkundige
• Je volgt het theoretische gedeelte bij het mboRijnland
• En jouw kennis voer je tegelijkertijd uit in de praktijk bij het LUMC
• Je komt te werken op verschillende verpleegafdelingen binnen het LUMC
• Zo kun jij ook ontdekken wat jou aanspreekt en enthousiast maakt 

Wat ga je doen?

Je volgt het leerwerktraject, waarbij je zowel onderwijs volgt, als in de praktijk werkt. Dit betekent dat jij als verpleegkundige in opleiding alle kennis, die je opdoet tijdens je opleiding en alle info die je leest in je boeken, direct bij ons in de praktijk kan uitvoeren. Natuurlijk krijg je hier begeleiding bij: je wordt begeleid door onze werkbegeleiders die daarnaast verpleegkundigen zijn. Zij leren jou graag de kneepjes van het vak. Aangezien je tijdens je opleiding bij verschillende verpleegafdelingen stage gaat lopen/gaat meewerken, krijg jij ook de kans om te ontdekken welke afdeling jou aanspreekt en energie geeft. Binnen het LUMC komen namelijk alle specialismes aan bod, waaronder, kindergeneeskunde, oncologie, neonatologie, chirurgie en interne geneeskunde. En je krijgt bij ons de kans om patiënten met complexe ziektebeelden uit heel Nederland te verzorgen. Grijp jij deze kans en word jij samen met ons grensverleggend beter?

Wat vragen wij?

We verwachten van jou een actieve rol in je eigen leerproces. Je stuurt je eigen proces aan, bewaakt dit en je evalueert hoe het gaat. Je analyseert problemen en situaties. Je bent bereid je handelen te verantwoorden en te verbeteren. Omdat de ontwikkelingen in de zorg snel gaan, sta je er open voor om ‘je leven lang te leren’. Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je minimaal 16 jaar oud te zijn en voldoen aan de hieronder genoemde toelatingseisen.

Meer informatie

Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je te voldoen aan de volgende toelatingseisen:
• diploma mavo met 6 vakken op niveau D, of
• diploma vmbo theoretische leerweg, of
• diploma havo, of
• overgangsbewijs van havo-vwo 4, of
• afgeronde verzorgende IG-3 opleiding.

Tijdens de beroepsvoorbereidende periode ontvang je zakgeld. Daarna, tijdens de beroepspraktijkvorming ben je werkzaam als student verpleegkunde in het LUMC. Je ontvangt dan een leerlingensalaris volgens de CAO voor Universitair Medische Centra.  Bij aanvang bedraagt dit € 1.310,- bruto per maand. Als je 22 jaar of ouder bent, wordt je leerlingensalaris aangevuld tot het minimumloon. Verder krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor de duur van de opleiding.

 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt niet alleen te werken bij de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland in de non-profit sector, maar als verpleegkundige in opleiding bij het LUMC mag je ook werken met patiënten uit het hele land. Het LUMC is namelijk een academisch ziekenhuis waarvoor patiënten met complexe ziektebeelden uit het hele land naar toekomt, omdat wij hierin gespecialiseerd zijn. Daarnaast krijg jij ook de kans om met het nieuwste apparatuur te werken.

Carrière in het LUMC

Je volgt bij mboRijnland de opleiding tot verpleegkundige. Deze opleiding begint met een beroepsvoorbereidende periode (BVP) van vijf maanden. Dit betekent dat je drie dagen per week naar school gaat en één dag per week stage loopt op een verpleegafdeling binnen het LUMC. Dit wordt al snel omgezet naar twee stagedagen en twee lesdagen per week. Zodra je je BVP met een voldoende afsluit, start je als student verpleegkunde bij het LUMC met de beroepspraktijkvorming (BPV). Deze periode van leren en werken duurt tweeënhalf jaar. Tijdens je opleiding kom je te werken op verschillende verpleegafdelingen binnen het ziekenhuis. Daarnaast word je ook begeleid door praktijkopleiders. Zij zijn gespecialiseerd in het praktijkleren en helpen je de brug te slaan tussen theorie en praktijk.  

Contact: Annette van den Bosch & Moniek van Toorn-Slobbe, organisatoren basisopleidingen, afdeling Educatie Zorgsector
071 5268367
e-mail: praktijkopleiding@lumc.nl

Solliciteren