Kinderverpleegkundige

Facilities & support staff

Your position

Heb jij de opleiding tot kinderverpleegkundige afgerond en wil je je specialiseren in de zorg voor kinderen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan of een aangeboren hartafwijkingen hebben? Kom dan ons team van enthousiaste kinderverpleegkundigen versterken!

In short

• Je werkt met kinderen van 0 tot 18 jaar
• Ook de ouders begeleid je in het zorgproces
• Je werkt nauw samen in multidisciplinair verband
• De afdeling is recentelijk geheel vernieuwd
• Je krijgt de mogelijkheid je verder te specialiseren en je werk uit te diepen

What you do

Als kinderverpleegkunde bied jij kinderen van 0 tot 18 jaar de beste zorg die zij nodig hebben en begeleid je hen en hun ouders in het ziekteproces. Je verpleegt en voert verpleegtechnische vaardigheden uit. Je werkt intensief en multidisciplinair samen met artsen, arts-assistenten, pedagogisch medewerkers, diëtisten, fysiotherapeuten, psychologen, het maatschappelijk werk en de secretariële ondersteuning. Je komt te werken op de afdelingen Bos en Strand. Op de afdeling Bos worden kinderen verpleegd met een aangeboren hartafwijking en kinderen die vanuit diverse, met name snijdende, specialismen moeten worden verpleegd. Op de afdeling Strand liggen patiënten die worden opgenomen voor een stamceltransplantatie. Ook worden hier kinderen vanuit verschillende specialismen verpleegd die, vanwege een infectie, geïsoleerd moeten worden. Kortom: een afwisselende en dynamische afdeling waar je aan de ene kant specialistisch te werk gaat en aan de andere kant breed inzetbaar bent voor een afwisselende en jonge patiëntengroep.

What we ask

Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding mbo-V of hbo-V opleiding. Daarbij heb je de vervolgopleiding tot kinderverpleegkundige afgerond. Het is mooi meegenomen als je al beschikt over (enige) werkervaring, maar ook jong gediplomeerden zijn van harte welkom! Je bent enthousiast en de specialismen van het LUMC spreken je aan. Vanzelfsprekend heb je veel affiniteit met kinderen. Je bent professioneel, samenwerkingsgericht en leergierig. In je werk verwachten wij van jou een positief-kritische houding en een flexibele instelling.

More information

Bekijk hier onze nieuwste film over werken bij het WAKZ of volg ons op Instagram @wakz_leiden.

Heb je interesse in de opleiding tot kinderverpleegkundige? Goed nieuws! Wij zijn momenteel op zoek naar verpleegkundigen die we kunnen opleiden tot kinderverpleegkundige. Bekijk de vacature hier!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Leonie van Duijn, vacaturepag.

Leonie van Duijn, nurse

"The joy and carefree nature of children make this department so special."

Your workplace

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum binnen het LUMC met ongeveer zeventig bedden voor kinderen van nul tot achttien jaar. Het kinderziekenhuis bestaat uit de volgende afdelingen: Strand, Bos en Stad (polikliniek en dagbehandeling) en is onlangs volledig gerenoveerd. Je komt te werken op de afdeling Strand en de afdeling Bos. De afdeling Strand heeft twintig eenpersoonskamers waarvan er acht geschikt zijn voor patiënten die een stamceltransplantatie krijgen. De afdeling Bos heeft twaalf eenpersoonskamers en acht tweepersoonskamers. Ook is hier in vier tweepersoonskamers de dagbehandeling gesitueerd. Zowel afdeling Bos als afdeling Strand kent enthousiaste en betrokken teams met een goede mix tussen ervaren en jong gediplomeerde collega’s.  

Your career at the LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Als gediplomeerd kinderverpleegkundige krijg je hier bovendien de kans je te specialiseren in de zorg voor kinderen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan of in de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen (cardiologie en cardiochirurgie).

Contact: Corina van Tilburg, verpleegkundig teamleider, Willem-Alexander Kinderziekenhuis
071 526 36 12

Apply