IVF-analist

Medisch & klinisch

Je functie

Heb jij oog voor detail? Ben jij je bewust van de risico’s die het werk in een IVF-laboratorium met zich meebrengt? En durf jij hier de verantwoordelijkheid over te nemen? Dan ben jij de IVF-analist waar ons team naar op zoek is!

In het kort

• Je werkt in een IVF-laboratorium dat ISO 15189 geaccrediteerd is
• Hier mag jij jaarlijks meewerken aan 600 IVF/ICSI behandelingen
• En 700 terugplaatsingen na cryopreservatie van embryo’s
• Uniek aan ons lab is dat je contact hebt met onze patiënten  

Wat ga je doen?

IVF-analist is een verantwoordelijke baan, waarbij je allerlei verschillende taken binnen het laboratorium uitvoert. Denk hierbij aan een IVF-behandeling (In Vitro Fertilisatie), een ICSI-behandeling (Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie) en een IUI-behandeling (Intra Uteriene Inseminaties), inclusief cryopreservatie van gameten en embryo's. Tijdens deze behandelingen heb jij zowel telefonisch als in persoon contact met onze patiënten: vanaf  het voorbehandelen van sperma en eicellen tot aan het terugplaatsen van de embryo. En na twee weken zie je daadwerkelijk het resultaat van jouw werk. Daarnaast focus jij je binnen ons team op het onderhouden en het verder ontwikkelen van ons kwaliteitssysteem, in het bijzonder document- en apparatuurbeheer.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een IVF-analist met een afgeronde HLO-opleiding die ervaring heeft met celkweek. Het is belangrijk dat jij je bewust bent van het materiaal waarmee je werkt en de risico’s die hieraan verbonden zijn. Je bent stressbestendig, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en werkt met precisie. Aangezien je in ons lab contact hebt met patiënten is het van belang dat je sociaal vaardig bent en makkelijk contact maakt. Ook dien je sterk in je schoenen te staan, omdat ‘slechtnieuwsgesprekken’ met patiënten ook onderdeel van jouw werk is. Je werkt vaak zelfstandig, maar binnen het team werken we nauw samen. Indien je onjuistheden tegenkomt of zelf maakt, dan durf je dit aan te geven en zie jij dit als een leerproces. Kwaliteit vind je belangrijk en deze kennis en ervaring zet je in bij het onderhouden en verder ontwikkelen van ons laboratoriumkwaliteitssysteem.  

Meer informatie

Binnen deze functie draai je weekenddiensten en is het mogelijk dat je tijdens feestdagen werkt. Enige flexibiliteit is dus noodzakelijk.
De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes, waarbij de tweede ronde een dag meelopen is. Ben jij nieuwsgierig naar onze afdeling? Bezoek onze website: https://www.lumc.nl/org/voortplantingscentrum/  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Ons IVF-centrum neemt een belangrijke plaats in binnen de sectie voortplanting van de afdeling Gynaecologie. Per jaar worden ongeveer 600 IVF/ICSI behandelingen verricht en 700 terugplaatsingen na cryopreservatie van embryo's. Daarnaast vindt cryopreservatie plaats van embryo's, gameten en ovariumweefsel in het kader van fertiliteitspreservatie. Je werkt, als IVF-analist, in het IVF laboratorium dat ISO 15189 geaccrediteerd is. Het team bestaat uit 16 personen, waaronder IVF-artsen, IVF-analisten, secretaresses, IVF-verpleegkundigen en een gynaecoloog.

Carrière in het LUMC

Je start met een maximaal salaris van €3.071,- (schaal 7, cao-UMC). Op termijn kun je doorgroeien naar schaal 8 met een maximum van € 3.476,- bruto per maand voor een fulltime functie. Verder faciliteert het LUMC jou graag bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan.

Lucette van der Westerlaken

Contact: Lucette van der Westerlaken, Klinisch embryoloog en hoofd IVF laboratorium, afdeling Gynaecologie
071 526 48 19

Solliciteren