Hbo-verpleegkundige in opleiding

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Volg jij momenteel de hbo-opleiding Verpleegkunde aan Hogeschool Leiden en start jij in september 2020 met je derde jaar van je opleiding? Ben jij op zoek naar een duale opleidingsplek? Zoek dan niet verder. Het LUMC leidt je graag in de praktijk op.

In het kort

• In het derde jaar van je opleiding kun je bij het LUMC het duaal traject volgen
• Je volgt het theoretische gedeelte bij Hogeschool Leiden
• En het vak leer je in de praktijk bij het LUMC
• Je komt te werken op verschillende verpleegafdelingen binnen het LUMC
• Zo kun jij ook ontdekken wat jou aanspreekt en enthousiast maakt

Wat ga je doen?

Zodra jij in het derde jaar van je hbo-opleiding Verpleegkunde zit, kun je bij het LUMC een duaal traject volgen. Je volgt het leerwerktraject, waarbij je zowel onderwijs volgt als in de praktijk werkt. Dit betekent dat je vier dagen in de week bij ons komt werken als student verpleegkunde en één dag in de week volg je onderwijs op Hogeschool Leiden. Wij begrijpen dat je alle theoretische kennis niet in een keer zelfstandig kan toepassen in de praktijk, daarom begeleiden wij je hierbij. Onze werkbegeleiders die daarnaast ook verpleegkundigen zijn leren jou graag de kneepjes van het vak. En bij ons krijg je ook de mogelijkheid om op verschillende verpleegafdelingen mee te werken, waarbij alle specialismes aan bod komen: kindergeneeskunde, oncologie, neonatologie, chirurgie en interne geneeskunde. Zo kun jij te ontdekken waar je interesses liggen.

Wat vragen wij?

We verwachten van jou een actieve rol in je eigen leerproces. Je stuurt je eigen proces aan, bewaakt dit en je evalueert hoe het gaat. Je analyseert problemen en situaties. Je bent bereid je handelen te verantwoorden en te verbeteren. Omdat de ontwikkelingen in de zorg snel gaan, sta je er open voor om ‘je leven lang te leren’. Om toegelaten te worden tot de opleidingsplaats is het belangrijk dat je de hbo-opleiding Verpleegkunde aan Hogeschool Leiden volgt. In september 2020 start je met het derde jaar van de opleiding. Je hebt je propedeuse behaald en je zorgt ervoor dat je het tweede jaar met een voldoende afrond, net zoals je laatste stage. Ben je geïnteresseerd in een opleidingsplaats hbo-verpleegkunde en voldoe je aan het profiel? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren.

Meer informatie

Je ontvangt een leerlingensalaris volgens de CAO voor Universitair Medische Centra. Bij aanvang bedraagt dit € 1.869,- bruto per maand. Als je 22 jaar of ouder bent, word je leerlingensalaris aangevuld tot het minimumloon. Verder krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor de duur van de opleiding. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt niet alleen te werken bij de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland in de non-profit sector, maar als verpleegkundige in opleiding bij het LUMC mag je ook werken met patiënten uit het hele land. Het LUMC is namelijk een academisch ziekenhuis waarvoor patiënten met complexe ziektebeelden uit het hele land naar toekomt, omdat wij hierin gespecialiseerd zijn. Daarnaast krijg jij ook de kans om met het nieuwste apparatuur te werken.

Carrière in het LUMC

Je volgt bij Hogeschool Leiden de hbo-opleiding tot verpleegkundige. Vanaf het derde studiejaar kun je als student verpleegkunde in het LUMC komen werken. Tijdens het praktijkonderwijs in het LUMC word je begeleid door werkbegeleiders. Dit zijn de verpleegkundigen op de verschillende verpleegafdeling waar je komt te werken. Daarnaast word je ook begeleid door praktijkopleiders. Zij zijn gespecialiseerd in het praktijkleren en helpen je de brug te slaan tussen theorie en praktijk.  

Contact Annette van den Bosch & Moniek van Toorn-Slobbe, organisatoren basisopleidingen, afdeling Educatie Zorgsector
071 5268367
email: praktijkopleiding@lumc.nl

Solliciteren