HR-adviseur

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Als HR-adviseur neem jij een sleutelpositie in, waarbij jij het management van een aantal afdelingen ondersteunt en adviseert bij het uitvoeren en het verder ontwikkelen van het personeelsbeleid. Ben jij een strateeg, sparringpartner, expert en regelaar in één? Dan ben jij de HR-adviseur die wij zoeken!

In het kort

• Je adviseert en ondersteunt verschillende afdelingen op het gebied van personeelsbeleid
• Je begeleidt reorganisatie- en veranderprocessen
• Je hebt een flinke dosis kennis en ervaring binnen HR

Wat ga je doen?

Als hands-on HR-adviseur ondersteun en adviseer je zowel het hoger- als middenmanagement van een aantal vaste afdelingen van divisie 4. Als HR-professional ben jij gewend om op uiteenlopende niveaus en onderwerpen gevraagd en ongevraagd te adviseren bij vraagstukken op het gebied van onder andere rechtspositie, ziekteverzuim begeleiding en preventie, duurzame inzetbaarheid, functiewaardering en beloning, functioneringsvraagstukken en team- en samenwerkingsvraagstukken. In LUMC-brede werkgroepen lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en invoering van nieuw HR-beleid en denk je mee over de ontwikkeling en inzet van HR- instrumenten en systemen. Daarnaast neem je binnen ons HR-team een of meerdere kennisthema’s voor je rekening en ontwikkel en geef je binnen de divisie workshops (smartclasses) over actuele onderwerpen.  

Wat vragen wij?

Naast een opleiding op minimaal hbo-niveau op het gebied van Personeel en Organisatie heb je minimaal vijf jaar ervaring met advisering van hoogopgeleide professionals in een grote, complexe (bij voorkeur) non-profit organisatie. Als ervaren adviseur in een grote organisatie heb je inmiddels ondervonden (en geaccepteerd) dat adviestrajecten taai kunnen zijn en dat temporiseren soms beter werkt dan gas geven. Doordat je gewend bent te (en plezier hebt in het) schakelen tussen uiteenlopende tactische en operationele vraagstukken liggen zowel je werk- en leertempo hoog. Je haalt je energie uit hands-on advieswerk. Hierbij verlies je het grotere geheel niet uit het oog. Je mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden sluiten aan bij het academisch werk- en denkniveau van je klantenkring. Je hebt een open en collegiale stijl van samenwerken waarin het delen van kennis en kunde vanzelfsprekend is. Tot slot helpen je humor en zelfreflectie je bij het in het juiste perspectief blijven zien van de dynamiek en hectiek van je positie en invloed binnen de organisatie.

Meer informatie

Een assessment kan tot de procedure behoren.

Referenties worden opgevraagd.

Strategie LUMC 2018-2023

Grensverleggend beter worden, dat is waar het LUMC voor staat! Meer weten? 

Je werkplek

Als HR-adviseur maak je deel uit van het HR-team van het bureau Bedrijfsvoering van divisie 4. Dit bestaat uit drie HR-adviseurs (waarvan een deze vacature), een HR-coördinator en drie HR-assistenten. Divisie 4 is met haar ca. 20 afdelingen en ca. 2200 medewerkers (1600 fte, waarvan meer dan 50 procent werkzaam is op de kerntaak wetenschappelijk onderzoek) de grootste divisie van het LUMC. Het bureau Bedrijfsvoering ondersteunt met diverse disciplines van de bedrijfsvoering, zowel op afdelings- als op divisieniveau. Het bureau Bedrijfsvoering, aangestuurd door de manager bedrijfsvoering, wil aantoonbaar klantgericht werken op basis van heldere bevoegdheden en verantwoordelijkheden en zich profileren als kenniscentrum.  

Carrière in het LUMC

Binnen deze functie behoort het doorgroeien naar een senior functie tot de mogelijkheden. Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Vivianne Cleiren, coördinator HR, Bureau Bedrijfsvoering Divisie 4
071 526 86 64

Solliciteren