Diabetesverpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij een enthousiaste en betrokken diabetesverpleegkundige en kun je goed schakelen met andere experts en patiënten? Dan is de functie als diabetesverpleegkundige wellicht wat voor jou.

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Endocrinologie  
• Je maakt deel uit van het diabetesteam
• Hier verleen jij specifieke verpleegkundige zorg aan onze patiënten met Diabetes Mellitus
• En staat het optimaliseren van zelfmanagement centraal
• Jij bent het aanspreekpunt voor hen

Wat ga je doen?

Als diabetesverpleegkundige verleen je specifieke verpleegkundige zorg aan patiënten met Diabetes Mellitus. Je geeft advies over de behandeling van de ziekte en het voorkomen van complicaties. Ook maak je samen met de patiënt afspraken over zelfcontrole en zelfregulatie. Je begeleidt de patiënt bij eventuele maatschappelijke en psychologische gevolgen van de ziekte. Onze diabetesverpleegkundigen participeren in het diabetesteam en werken hierin samen met diëtisten, artsen van de Diabetespolikliniek en een medisch psycholoog. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil je je graag verder ontwikkelen als diabetesverpleegkundige? Dan maken wij graag kennis met je.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een betrokken en enthousiaste diabetesverpleegkundige, die goed kan samenwerken in een team. Het is belangrijk dat je ervaring hebt in de zorg met patiënten met Diabetes Mellitus en met pomptherapie. Het is een pre als je ook ervaring hebt met sensoren. Verder sta je ingeschreven in het kwaliteitsregister van de V&VN met deskundigheidsgebied Diabetes Zorg. Herken jij je in onze functieomschrijving en wil jij samen met ons werken aan betere Diabeteszorg? Wij zien je sollicitatie graag tegemoet.

Meer informatie

De functie bestaat uit poliklinische en klinische werkzaamheden. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.508,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 8B, CAO UMC).

Gelisa Allers

‘Je bouwt echt een vertrouwensband op met patiënten’

Je werkplek

De afdeling Endocrinologie is momenteel sterk in beweging door de aandacht die we besteden aan de continue verbetering van patiëntenzorg. De speerpunten van onze afdeling zijn: complexe diabetes zorg, calcium en botziekten, en neuro-endocrine tumoren. Als diabetesteam hebben we als uitgangspunten dat de patiënt centraal staat, de zorg wordt afgestemd op de behoefte van de patiënt en er is een hoge mate van transparantie over de geleverde zorg. Als enige centrum in Nederland bieden wij zorgprogramma’s (modules) aan. Dit zijn specifieke behandeltrajecten, zodat de patiënt vooraf weet waar hij/zij aan toe is. Tevens is het LUMC een transplantatiecentrum, waar gecombineerde nier-pancreastransplantaties en eilandjes van Langerhans-transplantaties plaatsvinden. En wij zijn een Europees expertise centrum voor genetische vormen van diabetes (MODY).

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Mariëlle Schroijen, internist-endocrinoloog, afdeling Endocrinologie
071 529 97 01

Solliciteren