CC-verpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Op de Hartbewaking van het LUMC liggen patiënten met een grote variëteit aan cardiologische ziektebeelden. Niet alleen patiënten met coronairlijden maar ook patiënten met ernstig hartfalen met een LVAD. Als CC-verpleegkundige regisseer jij de zorg rondom de patiënt; patiënten die vaak hoogcomplexe zorg nodig hebben. Ook als een patiënt zieker wordt, ben jij er vaak als eerste bij. Dan moet je direct schakelen en handelen.

In het kort

• Patiënten met veel verschillende cardiologische ziektebeelden
• Werken met moderne apparatuur
• Regelmatig volgen van cursussen en bijscholing
• Onderdeel zijn van een hecht en informeel team

Wat ga je doen?

Als CC-verpleegkundige doe je bij ons veel verschillende verpleegtechnische handelingen en je hebt de beschikking over moderne ondersteunende apparatuur die je kunt inzetten. Onze lijnen naar de specialisten zijn kort en je kunt erop rekenen dat je bij ons regelmatig cursussen en bijscholing krijgt om je kennis en vaardigheden up to date te houden. En er is alle ruimte om je bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het team. Wat de Hartbewaking van het LUMC verder nog zo speciaal maakt? Dat je komt te werken in een hecht en informeel team dat ook buiten werk regelmatig iets met elkaar onderneemt. Bijvoorbeeld het jaarlijks terugkerende skiweekend! Bovendien kun je bij ons je voorkeur aangeven wanneer je wilt werken; we zorgen er met elkaar voor dat onze diensten ingevuld zijn.

Wat vragen wij?

Om als CC-verpleegkundige hier te werken  is het noodzakelijk dat je de specialistische vervolgopleiding tot  IC of CC verpleegkundige hebt afgerond. Je hebt een geldige BIG-registratie. Omdat je regelmatig met acute situaties te maken krijgt, is het belangrijk dat je doortastend en proactief bent. Bovendien moet je snel kunnen schakelen en zelfstandig kunnen werken. Voor het team is het fijn als je flexibel kunt zijn om zo af en toe onverwacht een dienst op te vullen.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.  

Linda Hatzihristodulu

‘De diversiteit en complexiteit op de SEH, is wat mij aantrekt’

Je werkplek

In maart 2018 zijn we verhuisd naar een splinternieuwe en grotere afdeling met tien bedden. We hebben daar de beschikking over nieuwe bewakingsapparatuur. De CC-verpleegkundigen werken nauw samen met de andere teams binnen het Hart Long Centrum waar de afdeling Hartbewaking een onderdeel van is. Bij het Hart Long Centrum horen verschillende teams: Hartziekten, Hartbewaking, Hartkatheterisatie, Hartfunctie en Thoraxchirurgie. We werken bovendien intensief samen met de Eerste Hart Hulp en de katheterisatiekamers. Ons speerpunt is het verlenen van topreferente diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan het hart. Dat we daarin slagen blijkt wel uit het feit dat vanuit heel Nederland en daarbuiten  patiënten  naar ons worden doorverwezen.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Wim van den Berg, teamleider, afdeling Hartbewaking
071 529 87 37

Solliciteren