Arts-Onderzoeker Hematologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een BIG-geregistreerde (basis)arts? En wil jij graag, als arts-onderzoeker, meewerken aan ons onderzoeksproject?

In het kort

• Je onderzoekt genetische mutatieprofielen van patiënten met diffuse grote B-cel lymfomen
• Je werkt samen met artsen, analisten, studenten en onderzoekers
• Je plant experimenten en voert deze uit
• Je analyseert en rapporteert jouw bevindingen

Wat ga je doen?

Je gaat meewerken aan het onderzoeksproject ‘Unravelling genetic mutational profiles of patients with diffuse large B-cell lymphomas for the improvement of precision medicine’ van Stichting Fonds Oncologie Holland (SFOH). Als arts-onderzoeker verzamel, verwerk en analyseer je de patiëntgegevens in deze multicenter retrospectieve trial van het SFOH-onderzoek. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van een ‘hotspot’ genenpanel, de planning van experimenten, het uitvoeren van deze experimenten en het verwerken en analyseren van de uitkomsten. Je rapporteert jouw bevindingen in werkbesprekingen en draagt bij aan de vertaling van de onderzoeksresultaten naar klinische toepassingen. Binnen jouw functie werk je samen met artsen uit de betrokken ziekenhuizen en met analisten, studenten en onderzoekers van de afdeling Hematologie. Het streven is dat de onderzoeksresultaten worden vastgelegd in een proefschrift.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven (basis)arts (BIG-geregistreerd). Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die ervaring heeft met wetenschappelijk onderzoek en het werken met klinische databases en statische analyseprogramma’s, zoals SPSS en R. Kennis van moleculaire onderzoekstechnieken en praktische laboratoriumvaardigheden is een pre. Je hebt affiniteit met maligne hematologie en interesse in klinisch-translationeel en moleculair onderzoek met (bio)statistische analyses. Je vindt het een uitdaging om zelfstandig te functioneren in deze kennisgebieden en wil jezelf hier graag verder in ontwikkelen. Verder beschik je over goede contactuele eigenschappen en draag je actief bij aan het onderhouden van onze regionale netwerken. Je werkt zorgvuldig en kan goed plannen en organiseren. Jouw kwaliteiten met betrekking tot het schrijven van wetenschappelijke artikelen blijken bij voorkeur uit een of meer publicaties. Tot slot heb je een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Meer informatie

Met het onderzoek ‘Unravelling genetic mutational profiles of patients with diffuse large B-cell lymphomas for the improvement of precision medicine’ wordt de voorspellende waarde geëvalueerd van mutatieprofielen van een ‘hotspot’ genenpanel, waarin 200 kanker-gerelateerde genen zijn verzameld, in een groot cohort van patiënten met een agressieve vorm van lymfklierkanker (diffuus grootcellig B-cellymfoom). De verwachting is dat de uitkomsten van dit onderzoek toegang bieden tot nieuwe klinische studies met doelgerichte therapieën (‘precision medicine’) op basis van de gevonden mutatieprofielen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de afdelingen Hematologie en Pathologie van een aantal ziekenhuizen in Zuid-West-Nederland: Reinier de Graaf Ziekenhuis, Alrijne Ziekenhuis, Groene Hart Ziekenhuis, Haags Medisch Centrum en het Haga Ziekenhuis.

Het geven van een presentatie behoort tot de sollicitatieprocedure. Voor deze vacature zullen tevens referenties worden opgevraagd.
 

Kees van Bergen

‘Kansen aangrijpen’

Je werkplek

De afdeling Hematologie is een gerenommeerd centrum op het gebied van hematologisch onderzoek en richt zich op het verbeteren en ontwikkelen van (immuno)therapie voor hematologische maligniteiten, zoals acute leukemie en agressieve lymfomen. Het is een dynamische en ambitieuze omgeving waar onderzoekers en artsen zich op dezelfde afdeling begeven. Ook vindt er klinisch-translationeel onderzoek plaats naar het in kaart brengen van de biologie van lymfomen aan de hand van moleculaire technieken en next generation sequencing technologieën. Er wordt geprobeerd de bevindingen van het wetenschappelijk onderzoek zoveel mogelijk te vertalen in klinische toepassingen.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Joost Vermaat 

Contact: Joost Vermaat, internist-hematoloog, afdeling Hematologie
071 526 2267

Solliciteren