Apotheker Farmaceutische Patiëntenzorg

Medisch & klinisch

Je functie

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) is op zoek naar een enthousiaste collega. Ben jij een apotheker met interesse voor de ziekenhuisfarmacie? Houd jij van afwisselende werkzaamheden en zelfstandig werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je komt te werken in een inspirerende omgeving
• Je adviseert, controleert en begeleidt apothekersassistenten, artsen en patiënten
• Je krijgt een diverse rol ten aanzien van advisering, controles, begeleiding en informatieverstrekking binnen de Farmaceutische Patiëntenzorg
• Je deelt kennis en ervaring in het onderwijs binnen de masteropleiding Farmacie

Wat ga je doen?

Als apotheker Farmaceutische Patiëntenzorg (FPZ) maak je deel uit van de staf van de apotheek en van het management van de sectie FPZ. Je houdt je met verschillende zaken bezig, zo controleer je de bereiding van de cytostatica en begeleid je de apothekersassistenten die de VTGM-bereidingen in de (satelliet)apotheek uitvoeren. Tevens zal je je bezig gaan houden met het hoog risico medicatiebeleid in het ziekenhuis en hierover van gedachten wisselen met medisch specialisten en verpleegkundigen. Daarnaast analyseer je incidenten die gemeld zijn bij de decentrale meldingscommissie van KFT en doe je daarvoor verbetervoorstellen. Ook zal je betrokken worden bij het onderwijs binnen de masteropleiding Farmacie. Kortom, je takenpakket is divers en je wordt bij diverse projecten betrokken waar we binnen de sectie FPZ mee bezig zijn.

Wat vragen wij?

Je hebt de opleiding tot apotheker succesvol afgerond. Daarnaast ben je in staat om helder en goed te communiceren op diverse niveaus, met zowel apotheekmedewerkers als artsen. Je houdt ervan om met mensen samen te werken, je bent creatief en in staat om zelfstandig gegevens te beoordelen. Ook doorzie je complexe processen en de risico’s die daaruit voortkomen en ben je in staat adequate verbeteringen voor te stellen. Je voelt je verantwoordelijk voor de patiëntveiligheid en je eigen projecten. Daarnaast ben je creatief, sociaal en houd je ervan om zelfstandig te werken. Je kent je eigen grenzen en deinst er niet voor terug om je collega’s tijdig om hulp te vragen.

Meer informatie

Bij voorkeur start je per 1 oktober bij ons op de afdeling.

Voor deze functie kunnen we referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT), sectie FPZ. De KFT houdt zich bezig met het verzorgen en waarborgen van een effectieve, veilige en doelmatige farmacotherapie voor patiënten die worden behandeld in het LUMC en, indien de behandeling door het LUMC wordt begeleid of is geïnitieerd, tevens daarbuiten. Daarnaast wordt specialistische farmaceutische patiëntenzorg verleend in het kader van farmacotherapie en klinische toxicologie en wordt wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van ‘personalized therapeutics’ en ‘pharmaceutical care’. Ook coördineren en verzorgen wij onderwijs voor (ziekenhuis)farmacie, geneesmiddelen, klinische farmacologie, farmacotherapie en geneesmiddelentoxicologie, op afdelingen in het ziekenhuis en bij de bachelor Biofarmaceutische Wetenschappen en de master Farmacie. De sectie FPZ is een dynamische omgeving waar in verschillende teams gewerkt wordt. Binnen de sectie houden we ons met name bezig om de farmaceutische patiëntenzorg gezamenlijk met de diverse medisch specialismen op allerlei vlakken binnen het LUMC te verbeteren en te optimaliseren. We werken binnen onze sectie als team samen en overleggen regelmatig over ieders takenpakket en de wensen van ieder om zich verder te ontwikkelen.    

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: dr. Kim Gombert-Handoko, ziekenhuisapotheker/sectiehoofd FPZ
071 5262790
e-mail k.b.gombert-handoko@lumc.nl

Solliciteren