Analisten Klinische Chemie, Hematologie en Bloedtransfusie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij een ervaren klinisch chemisch analist die op zoek is naar een interessante uitdaging met verantwoordelijkheid? Houd je daarnaast van afwisselend werk in een moderne laboratoriumsetting? Dan zoeken we jou.

In het kort

• Je hebt een medisch-biologische MLO- of HLO-opleiding afgerond en hebt ruime ervaring met het werken op een klinisch chemisch en hematologisch laboratorium. Je hebt aantoonbare affiniteit met diagnostische processen, alsook met ICT- en kwaliteitssystemen
• Je bent accuraat en zelfstandig
• Je bent een teamspeler
• Je vindt het geen probleem avond-, nacht- en weekenddiensten uit te voeren

Wat ga je doen?

Als breed inzetbare klinisch chemisch analist houd je je bezig met de 24-uurs laboratoriumdiagnostiek in ons moderne laboratorium waar het integrale diagnostische proces is gerobotiseerd en waarbij preanalyse, chemie en hematologie gekoppeld zijn aan een geautomatiseerd tracksysteem (zie Meer informatie). Je voert volgens procedure klinisch chemische en hematologische analyses en controles uit conform het ISO15189 geaccrediteerde kwaliteitssysteem. Je beoordeelt de resultaten, signaleert afwijkingen en je bent in staat om adequaat actie te ondernemen. Binnen het domein bloedtransfusie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de noodzakelijke preanalytische controles, het uitvoeren van uitgebreide bloedtransfusieanalyses, het interpreteren van de resultaten en het selecteren en uitgeven van compatibele bloedproducten. Kortom, een functie met veel verantwoordelijkheid en impact.

Wat vragen wij?

Wij zoeken voor deze functie een enthousiaste, ervaren collega die een MLO- of HLO-opleiding heeft afgerond en ruime ervaring en sterke affiniteit heeft met klinische chemie, hematologie (inclusief microscopische differentiatie) en bloedtransfusie. Je beschikt over proces- en ICT-kennis en over kennis van laboratoriumkwaliteitssystemen. Daarnaast beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden, over uithoudings- en incasseringsvermogen en kun je goed werken in teamverband. Verder ben je accuraat en kun je taken zelfstandig en volgens protocol uitvoeren. Je bent proactief en levert een bijdrage aan het verder verbeteren van de processen op onze afdeling. Je wordt geacht weekend-, avond-, en nachtdiensten te draaien.

Meer informatie

Wij zoeken voor deze vacature drie analisten!
Voor deze functie worden referenties opgevraagd.

Kees van Bergen

‘Kansen aangrijpen’

Je werkplek

De activiteiten binnen deze functie worden uitgevoerd binnen de units kernlab en bloedtransfusie. De units kernlab en bloedtransfusie worden bemand door ongeveer zestig medewerkers (analisten en vakspecialisten), waarvan het merendeel participeert in onregelmatige diensten. De dagelijkse aansturing van deze units is in handen van vier hoofdanalisten. Deze units zijn onderdeel van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). Deze afdeling is een medisch laboratorium met 24-uurs dienstverlening dat zich opstelt als kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt in een academische setting, én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast biedt de afdeling speciële, niet 24-uurs diagnostiek aan en faciliteert zij klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking. Alle diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

de heer Pascal Schippers, organisatorisch manager, KCL
071 529 78 61

Solliciteren