Adviseur Onderzoekssubsidies Publieke-private Samenwerking

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De adviseur onderzoekssubsidies publiek-private samenwerking (PPS) adviseert onderzoekers bij het opzetten van PPS en ondersteunt hen bij het aanvragen van subsidies. Ben jij de geschikte kandidaat?

In het kort

• Je adviseert onderzoekers en ondersteunt hen bij het aanvragen van subsidies
• De nadruk hierbij ligt op de publieke-private samenwerking in Europa
• Je bent het aanspreekpunt voor zowel de onderzoekers als externe relaties
• Je volgt relevante (subsidie)ontwikkelingen op de voet
• En je weet hoe je je omgeving motiveert en enthousiasmeert  

Wat ga je doen?

Binnen deze functie adviseer je onderzoekers over onderzoekssubsidies en ondersteun je de onderzoekers en onderzoeksgroepen bij het aanvragen van subsidies. Jouw focus ligt op publieke-private samenwerking in het Europese en grootschalige nationale subsidieveld. Hierbij is het belangrijk dat je de onderzoekers vroegtijdig attendeert en het enthousiasmeert. Naast één-op-één advies aan en ‘hands on’ ondersteuning van onderzoekers, behoort het organiseren van workshops, het onderhouden van interne (met organisatieonderdelen zoals het Projectenbureau) en externe contacten (zoals subsidieverstrekkers) tot je werkzaamheden. Hierbij is het essentieel dat je een goede relatie onderhoudt met de bedrijven op het Leiden BioScience Park en daarbuiten om onderzoekers goed te kunnen adviseren aangaande consortiumopbouw. Het bijhouden van actuele informatiebestanden en het opstellen van de beleidsanalyse van subsidieverwerving en nieuwe ontwikkelingen in het (inter)nationale speelveld behoren ook tot je verantwoordelijkheid.

Wat vragen wij?

De geschikte kandidaat voor deze functie heeft een PhD op het gebied van life sciences of universitaire masteropleiding afgerond en ervaring als onderzoeker bij bijvoorbeeld een UMC of een universiteit. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met het opzetten en adviseren (en schrijven) van publieke-private samenwerkingsverbanden. Kennis van nationale en Europese onderzoeksorganisaties en van subsidieprogramma’s gericht op PPS is een vereiste. Je hebt ervaring met het schrijven en adviseren van (biomedische) subsidieaanvragen. Als je deel uitmaakt van nationale en internationale relevante netwerken, strekt dit tot aanbeveling. Verder is het belangrijk dat je de Engelse taal in woord en geschrift uitstekend beheerst. Je bent goed in het verzamelen, analyseren en presenteren van informatie. Tot slot heb je een proactieve en resultaatgerichte instelling en beschik je over goede contactuele eigenschappen.

Meer informatie

Het geven van een presentatie behoort tot de procedure. 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het directoraat Research Beleid valt rechtstreeks onder de Raad van Bestuur. Naast een sterke beleidsondersteunende taak heeft ons directoraat een adviserende en ondersteunende rol naar de afdelingen en onderzoekers voor subsidies en samenwerking. Onder het directoraat Research Beleid vallen de aandachtsgebieden Organisatie, Strategie & Onderzoeksbeleid, Subsidies & Samenwerking, Graduate School Office en Good Reseach Practice. Het directoraat werkt nauw samen met diverse LUMC stafafdelingen en met LURIS, het Knowledge Exchange Office van de Universiteit Leiden en het LUMC.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Binnen het directoraat is er ruimte om senioriteit te ontwikkelen in de rol. Het bijwonen en/of vertegenwoordigen van het LUMC op seminars en symposia kan daar onderdeel van zijn.

Contact:  Frans van Nieuwpoort, senior adviseur Europese subsidies en strategische allianties, directoraat Research Beleid
071 526 10 98

Solliciteren