AIOS Medische Microbiologie

Medisch & klinisch

Je functie

Ben je op zoek naar een specialistische opleiding binnen de geneeskunde en heb je belangstelling voor medische microbiologie? Dan hebben wij de ideale vacature voor jou!

In het kort

• Je komt te werken bij de afdeling Medische Microbiologie
• Je wordt in vijf jaar opgeleid tot medisch specialist
• Je werkt met diverse microbiologische technieken en in consultatieve functies
• Je krijgt bij ons de ruimte om wetenschappelijke activiteiten op te pakken 

Wat ga je doen?

Als arts in opleiding (AIOS) voor het specialisme medische microbiologie word je opgeleid in de klinische diagnostiek van infectieziekten. Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan de wetenschappelijke basis van het vakgebied en aan de praktijk van diverse conventionele en moleculair microbiologische technieken. Klinische consultatie en adviezen voor infectiepreventie zijn ook belangrijke onderdelen van de opleiding. Daarnaast moedigen wij je aan om binnen de onderzoekslijnen van de afdeling wetenschappelijke activiteiten te ontplooien of voort te zetten.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde kandidaat die de arts-opleiding heeft voltooid. Kennis van moleculaire technieken en microbiologie is een pre. Als je daarnaast onderzoekservaring of ervaring in andere specialismen hebt dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.  

Franca Witjas, PhD-kandidaat

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

De afdeling Medische Microbiologie is verantwoordelijk voor het opsporen van bacteriële, fungale, virale en parasitaire infecties en het adviseren over de behandeling hiervan. Het onderdeel van de afdeling dat deze diagnostiek uitvoert, is het Klinisch Microbiologisch Laboratorium (KML). De klinische microbiologie is een continu veranderend vakgebied; enerzijds omdat zich nieuwe infecties voordoen en door de toename van resistentieproblematiek, anderzijds doordat zich telkens nieuwe technieken voordoen om deze problematiek te diagnosticeren en analyseren.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Martha van der Beek, medisch specialist, afdeling Medische Microbiologie
071 526 57 52

Solliciteren