Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Als je bij het LUMC gaat werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) inleveren. Dat is nodig omdat je met vertrouwelijke gegevens en kwetsbare personen werkt.

Je krijgt een VOG als uit het onderzoek blijkt dat je geen strafbare feiten op je naam hebt staan. Ben je wel in aanraking geweest met Justitie? Dan beoordeelt de dienst Justis van het Ministerie van Veiligheid en Justitie of dit een bezwaar is voor de functie die je wilt vervullen. Je P&O-afdeling zet de aanvraag voor je in gang. Vervolgens ontvang je een e-mail van Dienst Justis, waarmee je zelf je digitale VOG-aanvraag kunt indienen.

Wanneer ontvang je jouw VOG?

Je ontvangt je VOG binnen vier weken per post. Ook als je geen VOG krijgt, ontvang je binnen vier weken bericht. 

Op Justis.nl lees je hoe Justis tot de beslissing komt. Met deze informatie kan je inschatten of je de VOG al dan niet krijgt.

Wat kan je doen als je geen VOG krijgt?

Als Justis jouw aanvraag wil afwijzen, krijg je eerst een brief. Daarin staat de voorgenomen beslissing inclusief argumenten van Justis. Ben je het hier niet mee eens, dan kun je schriftelijk aangeven waarom je vindt dat je de VOG wel moet krijgen. Ook kan je jouw strafrechtelijke gegevens inzien. Uiteindelijk ontvang je de definitieve beslissing, waartegen je binnen zes weken officieel bezwaar kunt maken.

Let op: als je geen VOG krijgt, vervalt je arbeidsovereenkomst met het LUMC automatisch. 

Kosten

Als je de VOG digitaal aanvraagt, betaal je €33,85 via iDEAL. Je krijgt dit bedrag na inlevering van de VOG vergoedt bij je eerste salaris. Ook als onbezoldigd medewerker lever je een VOG in. Je krijgt het bedrag dan van de Crediteurenadministratie teruggestort. Je krijgt geen geld terug als je geen VOG ontvangt.

Waar vind je meer informatie?

Op Justis.nl lees je meer over de Verklaring Omtrent het Gedrag.