Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Als je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt wordt, kun je met een inkomensdaling te maken krijgen. Dat geldt ook als je een WIA-uitkering ontvangt. Om dit risico te beperken kun je een aanvullende verzekering afsluiten bij Loyalis: de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Onze medewerkers krijgen korting op deze verzekering.

Als je langer dan 2 jaar ziek bent, wordt je dienstverband beëindigd. Wel heb je mogelijk recht op een WIA-uitkering en een ABP Arbeidsongeschiktheidspensioen. Ondanks deze uitkeringen zal jouw inkomen vrijwel altijd dalen. Met de AOV kun je je aanvullend verzekeren tegen dit risico. Bovendien blijf je hiermee pensioen opbouwen over het deel van je inkomen dat je verzekert.

Hoe werkt de AOV?

Je kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen:

  • inkomensverlies bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid;
  • inkomensverlies bij volledige arbeidsongeschiktheid;
  • inkomensverlies bij zowel gedeeltelijke als volledige arbeidsongeschiktheid.

Op de website van Loyalis lees je wat deze dekkingen inhouden en welke voorwaarden gelden. Je vindt daar ook een test waarmee je kunt bekijken wat de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor jou kunnen zijn.

Kosten

Je betaalt zelf de premie voor de AOV. Deze premie is lager dan bij andere verzekeraars, omdat wij hier met Loyalis afspraken over hebben gemaakt. Hoe hoog de premie precies is, hangt af van de dekking die je kiest. Op de website van Loyalis kun je deze premie berekenen.

Waar vind je meer informatie?

Ben je een nieuwe medewerker in het LUMC? Lees dan verder op de Nieuwe medewerkers.