Leiden, Stad van Ontdekkingen

Het LUMC ligt in het mooie Leiden. Leiden is een stad waar veel te ontdekken, te zien en te beleven is. Het heeft een rijke historie, vele musea, theaters en een gezellige binnenstad. Zo heeft de Stad van Ontdekking de oudste universiteit van Nederland die tot de Europese top behoort op het gebied van onderwijs en onderzoek. Aan de Universiteit Leiden hebben ook een aantal leden van de koninklijke familie gestudeerd, waaronder koning Willem-Alexander.

Leiden is een universiteitsstad met een levendig centrum. In de historische binnenstad zijn veel kroegen, restaurants en eetcafés te vinden. Ook zijn er genoeg leuke winkels; van grote modeketens tot kleine boetiekjes. Daarnaast kent Leiden een prachtige grachtengordel. Wist jij bijvoorbeeld dat Leiden 28 kilometer aan grachten en singels, en maar liefst 88 bruggen telt? Na Amsterdam zijn dat de meeste kilometers aan water in een stad. Leiden moet je dus echt beleven vanaf het water!

Op cultureel gebied is er ook veel te ontdekken. Het is de stad waar kunstenaar Rembrandt van Rijn is geboren en getogen. In Leiden wandel je door 800 jaar zichtbare geschiedenis. De stad is bekend om de rijke geschiedenis en de oude binnenstad, met grachten, stadspoorten, bruggen, molens, een burcht, een sterrenwacht, de Hortus Botanicus, wevershuisjes, vele hofjes, twee grote (laat-) gotische kerken en diverse monumentale bouwwerken. Zo heeft Leiden ook het oudste theater van Nederland: ‘De Leidse Schouwburg’.

Wonen en werken

Leiden ligt centraal gelegen midden in de Randstad, naast het Groene Hart en de Bollenstreek en vlakbij de kust. Verschillende grote, maar ook kleine ondernemingen zijn hier gevestigd, waaronder dus ook het LUMC. Het LUMC ligt naast het centraal station en is met bijna 9.000 werknemers de grootste werkgever in de regio. Dit maakt Leiden een interessante stad om in te wonen en te werken

En als je hier woont en/of werkt, mag je natuurlijk ook de jaarlijkse evenementen niet missen, zoals: de Lakenfeesten, Leiden Culinair, de Blues- en Jazzweek, Leiden Marathon en vooral niet te vergeten Leidens Ontzet!

Kortom, in Leiden zul je je nooit vervelen. Ontdek zelf wat hier allemaal te beleven is!