Leren op de IC

Van kinderen tot en met volwassen patiënten, van onbeademende patiënten tot aan patiënten in acuut levensgevaar en van klinisch redeneren tot aan direct zelf handelen: welkom op onze IC.

Onze IC heeft in totaal 44 bedden, verdeeld over twee volwassen units, een kinderunit en een algemene unit.  Het is een dynamische afdeling met veel mogelijkheden en kansen voor jou als verpleegkundige om jezelf verder te ontwikkelen. Ligt jouw interesse bij kinderen of juist bij volwassenen? Of heeft het geven van intensieve zorg jouw interesse, maar vind je daarnaast patiëntencontact ook belangrijk? Wij bieden momenteel maar liefst vier verschillende opleidingen aan, zodat jij als verpleegkundige de route kunt bewandelen die jou het meest ligt:

Opleiding tot IC-verpleegkundige voor de Kinder- en Volwassen IC-units

Ben jij momenteel verpleegkundige met minimaal een jaar werkervaring en heb je interesse in het geven van intensieve en specialistische zorg? Dan is dit jouw kans. Tijdens deze opleidig wordt je opgeleid tot ICV-/ICK-verpleegkundige opleiding. Dit betekent dat jij opgeleid wordt om zowel kinderen als volwassenen op de IC specialistische zorg te geven.

Opleiding tot IC-verpleegkundige voor de Volwassen IC-units

In 18 maanden word je opgeleid tot IC-verpleegkundige voor onze volwassen IC-units. Je leert specialistische en intensieve zorg te geven aan onze patiënten. Denk aan een patiënt die onlangs een thoraxoperatie of levertransplantatie heeft ondergaan, maar ook een patiënt die na een ongeval kritiek wordt binnengebracht op onze IC. Verschillende specialismen komen hier op de afdeling samen en dat maakt het werk zo afwisselend, uitdagend en bovenal interessant.

Opleiding tot IC-verpleegkundige voor de Algemene IC-unit

In ca. 12 maanden leiden wij je op tot IC-verpleegkundige voor onze algemene IC-unit. Deze unit kenmerkt zich door de combinatie van onbeademde, stabiele- en kortdurend beademde patiënten. Denk aan patiënten die bijvoorbeeld herstellende zijn van een ingrijpende operatie. Spreekt het geven van intensieve zorg jou aan, en  wil je tegelijk ook het patiëntencontact behouden? Dan is dit jouw kans.

Opleiding tot IC-verpleegkundige voor de IC-Kinderunit

Het werken op de kinderunit van de Intensive Care (ICK) is bijzonder. Onze patiënten zijn zeer kwetsbaar; het kantelpunt tussen verslechtering en verbetering luistert heel nauw. Het is dan ook belangrijk om precies en nauwkeurig te werken, waarbij klinisch redeneren een belangrijk onderdeel van ons dagelijkse werk is. Het zieke kind en zijn ouders/verzorgenden staan centraal in onze zorgverlening. Je begeleidt en betrekt de ouders zoveel mogelijk bij het zorgproces. Afhankelijk van je vooropleiding en eventuele specialisaties (zoals kinderaantekening, HCK, Spoedeisende hulp, BAZ, Medium Care of neonatologie) volg jij je opleidingsroute.

Opleiding tot Intensive Care Neonatologie (ICN-) verpleegkundige

In ca. 16 maanden leiden we je op tot Intensive Care Neonatologie (ICN-) verpleegkundige. Je verleent verpleegkundige zorg aan de pasgeborene vanaf 24 weken zwangerschap en geeft begeleiding aan het gezin. Hierbij staat gezinsgerichte zorg in een complexe, hoogtechnologische omgeving centraal. De zorg is afwisselend, enerverend en uitdagend, je werkt in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is!

Enthousiast geworden? Bezoek ook de site werkenopdeic.nl. Hier kun je alvast kennismaken met je toekomstige collega’s. Zij vertellen je graag meer over hun werk.