Reizen naar werk

Goede bereikbaarheid is belangrijk. Het LUMC ligt direct naast het station Leiden Centraal en is daarom uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken. Ook kun je gebruik maken van de woon-werkverkeersregeling, waarmee je je reiskosten aftrekt van je inkomstenbelasting.

 
Openbaar vervoer
Leiden Centraal heeft uitstekende verbindingen binnen de Randstad en de rest van Nederland. Je kunt als medewerker dus goed reizen met zowel de trein als met de bus. Bovendien hebben wij een contract met Arriva, waarbij je korting op een busabonnement krijgt.

 
Eigen vervoer
Kom je met de auto naar je werk? Dan kun je je auto parkeren in de naastgelegen parkeergarage. Afhankelijk van het postcode gebied waar je woont, parkeer je tegen een speciaal tarief. En als je met de fiets komt, kun je je fiets stallen in één van de (bewaakte) fietsenstallingen van het LUMC. Ook hebben wij een speciale fietsregeling die jouw fiscaal voordeel oplevert als je een nieuwe fiets of e-bike koopt. Zelfs je fietsverzekering en andere fietsbenodigdheden vallen hieronder.