Zorg goed afstemmen op de individuele patiënt? Leer het in de nieuwe MOOC van de LUMC-Campus Den Haag

13 January 2020• NEWSITEM

Niet elke patiënt heeft dezelfde zorg nodig. Na een periode van standaardiseren breekt een periode van differentiëren aan. Hoe kunt u hier als zorgprofessional op inspelen in uw eigen praktijk? Leer het in de nieuwe MOOC Population Health: Panel Management Next Level van de LUMC-Campus Den Haag.

Caregaps en care waste 

Een standaardmaat voor iedereen. Voor kledingstukken ideaal, maar suboptimaal en ongewenst in de zorg. Als zorgprofessional weet u dat iedere patiënt weer andere behoeften heeft. Zo zijn er patiënten die meer zorg nodig hebben dan wordt geboden: de caregaps. Andere patiënten hebben juist minder zorg nodig: de care waste.

Persoonsgebonden interventies

In het onlineprogramma krijgt u tips en trucs om de zorg te differentiëren per risicogroep. Op basis van dossiergegevens verdeelt u uw patiëntenpopulatie in groepen met een hoog-, midden-, of laag risico op een ongewenste uitkomst. Vervolgens maakt u gebruik van bestaande interventies of ontwerpt u nieuwe en passende interventies om de risico’s te beïnvloeden.

Na het volgen van deze MOOC kunt u proactieve- en populatiegerichte zorg systematisch implementeren in uw zorgpraktijk. Met deze kennis leert u de beschikbare zorgmiddelen in te zetten op de juiste plekken. Dit allemaal aan de hand van de wensen en behoeften vanuit de populatie.

LUMC-Campus Den Haag

De MOOC is onderdeel van een reeks e-learnings over Population Health Management, die wordt uitgegeven door de LUMC-Campus Den Haag. Deelname is geheel gratis. U kunt op elk moment beginnen met een MOOC, er zijn geen deadlines.

Wilt u de MOOC Population Health: Panel Management Next Level graag volgen? Schrijf u dan snel in voor de cursus op de website van Coursera

Stay informed on the latest news of the Leiden University Medical Center, and sign up for our biweekly newsletter or subscribe to our LUMC Magazine.