Bezoekers eten mee met patiënt op verpleegafdeling

4 september 2017• NIEUWSBERICHT

Bezoekers en patiënten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kunnen voortaan samen aanschuiven voor de avondmaaltijd. Als extra service bieden vrijwel alle verpleegafdelingen vanaf 4 september tegen betaling een bezoekersmaaltijd aan.

Bezoekers of familieleden van LUMC-patiënten kunnen voor 6,50 euro een voucher kopen bij het restaurant of de Coffeecorner en deze inleveren bij een medewerker op de verpleegafdeling (met uitzondering van de afdeling Neurologie). Ze geven daarbij minimaal een dag van tevoren aan wanneer ze mee willen eten en wat ze van het menu willen. 

Bezoekers kunnen kiezen uit een maaltijd met vlees, vis of een vegetarische variant. Nadat de wensen zijn doorgegeven, ontvangt de bezoeker de bestelde maaltijd tegelijkertijd met de patiënt.

Patiënten eten beter

“We hebben deze werkwijze eerst op kleine schaal getest op een aantal afdelingen en de reacties waren goed. Ook in andere ziekenhuizen is de ervaring met bezoekersmaaltijden dat patiënten er beter door gaan eten, omdat ze niet meer alleen de avondmaaltijd gebruiken. We zijn daarom heel blij dat we nu ook deze service kunnen aanbieden”, aldus projectleider Zorgservices en voeding Erik de Vlieger.

Benieuwd hoe het ontbijt en de lunch geregeld zijn? Lees meer over de maaltijden in het LUMC.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.