LUMC doet goed  

8 November 2017• PRESSRELEASE

Onder het motto ‘LUMC Doet’ hebben zo’n honderd medewerkers van het LUMC zich de afgelopen weken ingezet voor het goede doel in de Leidse regio. Aanleiding is het vierde lustrum: het is namelijk 20 jaar geleden dat het Academisch Ziekenhuis Leiden en de Faculteit Geneeskunde werden samengevoegd tot het LUMC. Naast de feestelijke activiteiten voor het personeel wilden de LUMC’ers ook iets doen voor de regio. En daarom organiseerden ze LUMC Doet.

LUMC-medewerkers konden zich als vrijwilliger opgeven voor de meest uiteenlopende activiteiten. Stichting Present organiseerde en coördineerde de vijftien verschillende projecten. Zo bakten LUMC’ers poffertjes en speelden oudhollandse spelletjes met de bewoners van Huis op de Waard in Leiden. Ze kochten plantjes in het tuincentrum met de bewoners van ’s-Heeren Loo in Oegstgeest en ze gingen schilderen en schoonmaken, waarbij de handen flink uit de mouwen gestoken moesten worden. 

Voor de ander zorgen

Alexandra van Leeuwen is directeur van het Facilitair Bedrijf én voorzitter van de lustrumcommissie. Ze vindt het een mooie gedachte dat LUMC’ers nu een keer naar Leiden en omgeving toe gingen, in plaats van andersom. “De mensen die we geholpen hebben waren erg dankbaar voor de aandacht die we ze konden geven. En het gaf de LUMC-medewerkers een goed gevoel om iets voor een ander te doen. Het zit natuurlijk in onze aard om voor de ander te zorgen.” 

Cadeautje voor de regio

Clare Luymes heeft meegedaan aan de spelletjes in Huis op de Waard. “Het was erg leuk om samen met collega’s bij te dragen aan een gezellige middag voor Leidse ouderen”. En dat is ook het idee achter deze activiteiten: met LUMC Doet geven de medewerkers van het LUMC een klein cadeautje aan de mensen in de regio die dat goed kunnen gebruiken.
Eline de Boo van Stichting Present is heel blij dat het jarige LUMC op deze manier 'trakteert'. “Zo kennen we als Leidenaren het LUMC ook: dienstbaar met energieke inzet van hoge kwaliteit. Present en de hulpontvangers zijn daar heel dankbaar voor.” Daarmee is dit dan ook een waardevolle toevoeging van de lustrumviering van het LUMC en wellicht de start voor nog veel meer vrijwilligerswerk door enthousiaste medewerkers.

Stay informed on the latest news of the Leiden University Medical Center, and sign up for our biweekly newsletter or subscribe to our LUMC Magazine.