Vormtaal

Het uitgangspunt van de grafische stijl is ‘modern en eenvoudig’. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van simpele grafische vormen en illustraties in de kleuren van de huisstijl. Grafische effecten, zoals kleurverloop en 3D-effecten, worden alleen toegepast indien zij inhoudelijk noodzakelijk zijn.

Vaste, kenmerkende elementen in de vormentaal van het LUMC zijn pijlen, pictogrammen en het lijnenpatroon.

Pijlen

Voor de vorm van pijlen is een standaard bepaald. De gebruikte pijlen zijn eenvoudig en zonder onnodige franje. De pijl kan in zwart of in een van de huisstijlkleuren worden toegepast.

Pictogrammen

Het gebruik van pictogrammen is binnen de huisstijl toegestaan. Een pictogram is geen doel op zich, deze dient altijd ter ondersteuning en verduidelijking van de boodschap. Ook de vormgeving van pictogrammen kenmerkt zich door het gebruik van eenvoudige vormen. Een teveel aan details wordt vermeden. Pictogrammen maken altijd gebruik van de huisstijlkleuren.

Lijnpatroon

Het diagonale lijntjespatroon is een van de kenmerkende onderdelen. Het patroon kan op verschillende wijzen als illustratie-element worden toegepast, als achtergrondkleur, in een vrijstaand vlak of in losstaande elementen zoals buttons en banners. 

De lijndikte is altijd 1 punt, met een witruimte van 1 punt. Altijd in een hoek van 45% schuin oplopend.Toegepast in alle 6 huisstijlkleuren; geen zwart.25%, 50% of 100% van de kleur en 100% geplaatst.

Vrijstaande tekstkaders

Bij uitingen waarin geen gebruik wordt gemaakt van het grid, kunnen vrijstaande tekstkaders worden gebruikt. Deze tekstkaders bestaan uit 2, 3 of 4 kleur- of rasterblokken die gedeeltelijk over elkaar heen worden geplaatst. Bij het over elkaar plaatsen van de vlakken wordt uitgegaan van het grid. In het grootste blok wordt de tekst geplaatst. De vrijstaande tekstkaders maken gebruik van het LUMC-kleurenpalet.

Contact

Directoraat Communicatie
E-mail: huisstijl@lumc.nl
Telefoonnummer: (071) 526 80 05

Uitgebreide richtlijnen en voorbeelden van de LUMC huisstijl vindt u in de PDF Basis huisstijl richtlijnen.