Beeldconcept

Door middel van fotografie biedt het LUMC een realistische inkijk in de wereld van zorg, onderzoek en onderwijs. Het streven naar kwaliteit, professionaliteit, gastvrijheid, trots en persoonlijke aandacht wordt zichtbaar gemaakt in het beeldgebruik van het LUMC. De foto’s en illustraties brengen de 'wereld van het LUMC' in beeld. 

hartkatheterisatieVoorbeelden hiervan zijn portretten van medewerkers en studenten, impressies van (medische) handelingen op een afdeling of poli, sfeerbeelden van het gebouw en ruimtes, medische objecten, onderzoeksbeelden, sfeerimpressies van evenementen en meer. Beelden hoeven niet het hele verhaal te vertellen, ze dienen voornamelijk ter herkenning en illustratie. Ze maken zichtbaar en voelbaar waar het LUMC voor staat.

Fotografiestijl

De fotografiestijl van het LUMC laat zich het beste omschrijven als zo realistisch als mogelijk. LUMC foto’s ogen ongedwongen en ongeposeerd. De beelden zijn representatief voor de werkelijkheid binnen het LUMC. Echte mensen en realistische situaties worden zoveel mogelijk op natuurlijke, documentaire-achtige stijl in beeld gebracht. Er wordt niet te nadrukkelijk geposeerd. Fotografie van het LUMC moet voldoen aan verschillende richtlijnen op het gebied van vorm en inhoud. Deze richtlijnen en uitgangspunten kunt u opvragen bij directoraat Communicatie.

Contact

Directoraat Communicatie
E-mail: huisstijl@lumc.nl
Telefoonnummer: (071) 526 80 05

Uitgebreide richtlijnen en voorbeelden van de LUMC huisstijl vindt u in de PDF Basis huisstijl richtlijnen.